Amazon vinder patent på system for blockchain-baseret produkt autenticitet
Det amerikanske patent- og varemærke kontor har godkendt en patentansøgning fra Amazon på en distribueret ledger certificering af produkter. Patentet beskriver bruges af distribueret ledger teknologi (den overordnede betegnelse for blockchain- og lignende teknologier) til at få digital tillid fra den første kilometer af et produkts værdikæde til den sidste. Amazon der leverer mere end 3,5 milliarder pakker årligt og dermed er markedsleder på en sådan global værdikæde har en interesse i at kunne dokumentere oprigtigheden af de produkter de leverer, og brugen af denne teknologi kan potentielt afhjælpe det. Et vigtigt konkurrenceparameter i denne industri er om forbrugeren kan stole på kvaliteten af de produkter der leveres, og at der er tale om ægte varer. Det bliver spændende at følge om Amazon kan få udviklet et ordentligt system på baggrund af deres patent. 

Krypto bank Avanti rejser $5 mio. og søger banklicens i Wyoming
Caitlin Long, der er stifter og CEO af Avanti Financial Group har i den forgangne uge fået medvind i sejlene ift. at få en banklicens. Avanti har fået rejst $5 mio. i en funding runde fra bl.a. Morgan Creek Digital, Blockchain Capital, Digital Currency Group, Lemniscap, Madison Paige Ventures m.fl. Samtidig har de ansøgt om at få en banklicens i Wyoming. Hvis den godkendes, så vil banken være en ikke-udlånsgivende bank, dvs. de skal have 100% af alle de penge der er lagt hos dem i reserver. Dette er en kæmpe forskel fra de traditionelle banker, hvor det siden finanskrisen i 2008 har været et krav at kun 10% skal ligge i reserver (kendt som fractional reserve banking – du skal kun have en “fraction” (brøkdel) i reserver), og som følge af coronakrisen er dette sat ned til 0%. Dette betyder altså, at der ikke er et krav om traditionelle banker har ens penge liggende – de må investere dem alle og bruge dem som det passer dem.

Caitlin har en stærk profil bag sig som Wall Street veteran i 22 år og har bl.a. været direktør i Morgan Stanley i 8 år. Med på Avanti holdet er der også Bitcoin kerneudvikleren Bryan Bishop som CTO og forhenværende Figure direktør Zev Shimko som COO. 

Hvis Avanti bliver godkendt, og de skal have 100% af deres indskud liggende i reserver sætter dette store krav til, at de kan opfinde nye måder at tjene penge på, i modsætning til de traditionelle banker. Såfremt de får deres licens, bliver det spændende at følge hvilke produkter og services de tænker at lancere, da de naturligvis også har en interesse i at en positiv bundlinje. De har helt sikkert nogle innovative løsninger i ærmet, siden de vælger at gå ned af denne vej, og rygterne lyder på 5-8 produkter der pt. ikke eksisterer i industrien for digitale aktiver. 

Pablo Picasso maleri solgt for kryptovaluta
OBS. VGP CAPITAL anbefaler ikke at handle med Idoneus eller investere i IDON. Dette er udelukkende informative nyheder, og ikke investeringsrådgivning. 

Pablo Picassos maleri, Danse du ventre devant homme impassible, er blevet solgt for kryptovaluta – hvilket er første gang nogensinde et af hans malerier er solgt på denne måde. Maleriet var købt fra en privat sælger af det schweiziske selskab Idoneus. Jarrett Preston, CEO i Idoneus udtaler: “Vores undersøgelser viser, at dette er første gang at det fulde ejerskab af et originalt Pablo Picasso maleri er blevet overført formelt set med betaling i kryptovaluta.” Preston ville ikke fortælle hvor meget de havde betalt for maleriet. Kryptovalutaen der blev brugt var Idenous’ eget token, IDON, som ifølge Preston allerede er blevet brugt som mellemled i handler med andre højt værdiansatte aktiver, herunder diamanter, smykker, guld og sølv. 

Virksomhedens mål er at flytte hele luksus vare industrien over på deres blockchain, so transaktioner kan forekomme hurtigt, transparent og sikkert. På deres hjemmeside sælger de alt fra private øer til luksus services og fly. Der er mange iværksættere der eksperimenterer i denne retning, altså hvordan blockchain teknologien kan bruges til bl.a. at demokratisere markedet for dyre kunstværker (da man kan opdele ejerskab ned i de mindste brøkdele (tokenization), og man dermed ikke behøves eje et helt maleri), og derudover potentielt kan afhjælpe at verificere hvorvidt et maleri er ægte eller ej.

Lovforslag skaber usikkerhed omkring kryptoindustrien i Rusland
Tidligere i denne måned har russiske politikere kommet med en række lovforslag der bl.a. vil bandlyse transaktioner der bruger kryptovaluta indenfor landets grænser. Disse lovforslag har ført til modsvar fra kryptoindustrien i Rusland, der bl.a. estimerer, at hvis de vedtages vil det koste $10 mia. i årlige skatter, som krypto industrien ellers kan betale hvis de må operere legalt indenfor landets grænser. Et andet element af et af lovforslagene er, at det skal blive ulovligt er udstede kryptovalutaer ved brug af servere der befinder sig i Rusland, eller web domæner registreret i landet. Såfremt dette vedtages vil det tvinge lokale krypto forretninger til at forlade landet til fordel for andre områder.

Lovforslagene er generelt imod Ruslands politik om at digitalisere økonomien, hvilket blev annonceret af præsident Putin i 2017. Det skal understreges, at dette endnu blot er lovforslag, og der altså ikke er vedtaget noget endnu. 

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.