Amerikansk startup gør det muligt at betale med Bitcoin uden noget kendskab til krypto
Det amerikanske startup, Zap, har netop lanceret deres nyeste produkt der hedder Strike, som gør det muligt at bruge Bitcoin som betaling, uden noget kendskab til digitale valutaer eller infrastrukturen. Produktet tillader brugeren at sende penge fra deres debit kort eller bank konto ved brug af Bitcoin’s lightning network (der er en second-layer applikation der muliggør mange flere transaktioner på Bitcoin netværket, og som forventes at løse Bitcoins skalerbarmæssige udfordringer). Strike supporterer altså US dollars transaktioner ved brug af Lightning netværket, og brugerne behøves ikke at forholde sig til det. De har gjort det virkelig nemt: Man downloader Strike app’en, identificerer modtagerens adresse (man kan indskrive den manuelt eller scanne en QR kode), hvorefter man sender det aftalte beløb i US dollars. Strike app’en tager altså dollars fra afsenderes bank konto, konverter det til Bitcoin, sender det via lightning network, konverterer det tilbage til US dollars, hvorefter modtageren får betalingen i US dollars. Du kan se en video af hvordan det gøres her. Både afsender og modtager laver altså en transaktion i FIAT valutaer de kender, og de behøves ikke vide noget om hvordan betalingen finder sted, altså at man bruger Bitcoin til det. De kunne ligeså godt have brugt lignende produkter som Venmo, Paypal, Revolut, MobilePay eller lignende).  Dette er vigtigt af to åbenlyse årsager:

1) Lightning network er tilgængeligt alle steder i verden. Så længe både modtager og afsender har en internetforbindelse kan de bruge Strike til at handle i den valuta de ønsker (pt. kun US dollars, men de er lige startet, og vil naturligvis implementere andre FIAT valutaer i fremtiden). Dette er vigtigt da nuværende betalingsløsninger er landespecifikt: MobilePay benyttes i Danmark, Square Cash i USA; PayPal globalt, men kun i udvalgte lande. Vi har ikke en betalingsløsning der fungerer i alle lande – og det vil Strike gøre, da Bitcoins lightning network kun kræver en internetforbindelse.

2) Strike kan sende US dollars til alle steder i verden billigere og hurtigere end konkurrenterne. Ved brug af Bitcoins infrastruktur kan de sende penge til alle steder i verden meget billigere en VISA, MasterCard, Square, JP Morgan Chase, Bank of America og alle andre finansielle institutioner. De har altså med det samme et globalt produkt på markedet, der outperformer de nuværende markedsledere på både omkostninger og hurtighed.

Innovationer som dette muliggør at bruge Bitcoin til dagligdags transaktioner. Bitcoins volatile natur har gjort, at folk har været usikre på at bruge den som valuta til handler, men her er både afsender og modtager enige om en fastsat pris når der betales, hvorfor man kommer udenom dette problem. Det bliver spændende at følge Zap og Strike, og at se om de kan få lukket aftaler med andre FIAT valutaer hurtigt, og dermed virkelig konkurrere som global betalingsinfrastruktur.

Bitcoins rolle som ‘digitalt guld’ bliver yderligere legitimiseret af ny data
I modsætning til aktiemarkederne der har taget nogle store dyk som følge af makro ustabilitet i form af både konflikten mellem Iran og USA, samt den nylige frygt for Coronavirussen, så har Bitcoin og guld steget i samme periode. Guld har det historisk med at fungere som et hedge mod makroøkonomisk ustabilitet, og at være negativt korreleret til de traditionelle markeder, og mange Bitcoin fortalere argumenterer for at dette digitale, store of value aktiv har samme rolle i moderne porteføljer. Dette er der nu yderligere bevis for her i starten af 2020, hvor korrelationen mellem Bitcoin og guld igen er steget, hvilket kan ses i nedenstående billede.

Bitcoin er siden årsskiftet oppe med knap 30%, mens guld er oppe med knap 4%. S&P500 (største aktieindex i USA) er uændret fra årsskiftet, med en performance på 0%, og det største kinesiske aktieindex, Shanghai Composite Index, er nede med -10,3%. 

Schweizisk by accepterer Bitcoin som skattebetaling
I den schweiziske by, Zermatt, kan man nu betale sin skat med Bitcoin. Man kan både betale online eller man kan gøre det fra en betalingsplatform på rådhuset. Tiltaget kommer i samarbejde med Bitcoin Suisse, som er stiftet af danskeren Niklas Nikolajsen. Bitcoin Suisse modtager altså de bitcoins som skatteyderne betaler, og konverterer dem til schweiziske franc, hvorefter de sender dem til myndighedernes bank konto. Zermatt er den anden by i Schweiz til at tage imod Bitcoin som skattebetalinger. Den første by er Zug, som er kendt som “Crypto Valley”, hvor man har kunnet betale for diverse offentlige ydelser med Bitcoin, siden 2016.

Forhenværende Coinbase COO bliver ny præsident for Figure Technologies
Asiff Hirji, den forhenværende præsident og COO (Chief Operating Officer) for Coinbase, er blevet præsenteret som den nye præsident for Figure Technologies. Asiff har et stærkt CV og har bl.a. hjulpet Coinbase med at blive en ledende virksomhed i industrien, med mere end $1 mia. i profit og en valuation på flere milliarder dollars. Dette er en stærk erhvervelse for Figure Technologies, som bl.a. er funded af Morgan Creek Digital. Figure Technologies bruger blockchain og AI til at tilbyde innovative lån til deres kunder.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du kontakte os her.