Binance opkøber CoinMarketCap
Binance, den angiveligt største krypto handelsbørs målt på volume, er i gang med at opkøbe CoinMarketCap, som de fleste personer i krypto universet kender til. CoinMarketCap er den mest populære data leverandør i kryptoindustrien. De tilbyder en rangering efter størrelse af alle kryptoaktiver, samt en masse historisk data såsom prisudvikling, volume, distribuering af coins, markeder den givne coin kan handles på osv. Det er en hjemmeside, som flere i krypto universet besøger dagligt, og som flere millioner besøger ugentligt. Aftalen har en værdi på ca. $400 mio. og vil bestå af både kontanter og aktier.

Så hvorfor er Changpeng Zhao (CZ), der er stifter og CEO af Binance, interesseret i at købe CoinMarketCap? Enhver kryptovaluta handelsbørs har 3 hoved fokusområder de skal være opmærksomme på: 

1) sikrer at deres teknologi altid virker og har det højeste niveau af sikkerhed, 
2) sørge for så meget likviditet og adgang til aktiver som muligt, og 
3) erhverve nye kunder.

Disse tre ting hænger godt sammen. Jo flere brugere du har, des mere likviditet kan du få ind på din platform, og jo mere likviditet du har jo flere brugere kan du tiltrække i fremtiden. Eftersom flere millioner ugentligt checker CoinMarketCap for at se prisudvikling mm. på diverse aktiver, så er det sandsynligvis også de samme brugere der i et vist omfang handler de givne aktiver. Binance har altså med dette opkøb nu adgang til den største samling af potentielle kunder i hele kryptoindustrien globalt set. De kan drive disse investorer til at bruge Binance produkter, herunder handelsbørs produkterne, låne produkterne, køb med kort osv. Det er altså et fantastisk match for Binance. 

Det ville ikke overraske os hvis Binance omsætning vokser eksplosivt som følge af denne vertikale integration, og de nye brugere opkøbet må medføre, og at de samtidig kan bibeholde CoinMarketCap som en profitskabende virksomhed. CoinMarketCap tillod førhen virksomheder at markedsføre sig på deres platform, og derudover har de prissat deres API-løsninger, altså skal man betale sig fra at trække data ud fra deres platform. Det rygtes, at CoinMarketCap omsatte for over $25 mio. årligt, og at de har haft en sund vækst de seneste 6-12 måneder. Det bliver interessant at se hvordan markedsføringspolitikken på CoinMarketCap kommer til at være fremadrettet, altså bl.a. om andre handelsbørser eller konkurrerende produkter må benytte sig af CoinMarketCap til at markedsføre sig på. Hvis ikke, så har Binance lige gjort det markant nemmere for dem selv at gro globalt, mens de har gjort det markant sværere for deres konkurrenter.

CZ og resten af Binance teamet har haft fuld fart på de seneste måneder, og fortsætter med at udvide med en imponerende hastighed. Hold øje med CoinMarketCap – det bliver spændende at se hvilken konsekvens det nye ejerskab kommer til at have i praksis for slutbrugerne.

Revolut tilbyder kryptohandel til alle brugere som følge af corona virussen
I lyset af de seneste COVID-19 redningspakker, så vil fintech virksomheden Revolut tilbyde krypto handel til alle dets brugere. Revolut har lavet annonceringen per e-mail til deres mere end 10 millioner brugere hvori de bl.a. skriver:

“Gennem en præsentation påmindede Edward Cooper, vores Head of Crypto, os om at kryptovalutaer kom som et alternativ til ‘rigtige penge’ gennem tider med Quantitative Easing og valuta devalueringer som følge af den finansielle krise i 2008. Som følge af de økonomisker udviklinger der sker globalt set, så begynder vi nu at se quantitative easing og valuta devalueringer igen.”

E-mailen fortsatte med at beskrive, at de ville have gjort dette officielt senere i år, men grundet den nuværende makroøkonomiske situation, så har de besluttet sig for at give deres kunder muligheden for at opleve forskellige former for diversificering, bl.a. igennem køb af kryptovalutaer. Derfor vil alle Revolut standard brugere nu kunne tilgå deres krypto-feature, og de har gjort al handel med krypto til samme priser, uagtet hvad for et abonnement brugerne er på. I fremtiden vil der være større handelsomkostninger for standardbrugere end for premium eller metal brugere. 

IBM, Oracle, Microsoft og WHO vil bruge blockchain til at checke sandheden bag COVID-19 data
Corona pandemien lider under mangel af realtids informationer som der kan stoles på, til at lave informerede beslutninger. Et tiltag ved navn MiPasa lancerer nu en “COVID-19 information highway” i følge Jonathan Levi, der er CEO af Hacera som har bygget platformen. MiPasa som er bygget på Hyperledger Fabric, der er IBM’s blockchain enterprise løsning, forventes at komme med en nem adgang til præcis data vedrørende bl.a. testing. Normalt ville det tage flere måneder at samle et sådant blockchain konsortium, men i dette tilfælde er det blevet gjort på ingen tid. Microsoft, Johns Hopkins University, China’s National Health Commission, World Health Organization (WHO), Oracle, den Canadiske regering og mange flere er gået sammen om at kickstarte dette konsortium så hurtigt som muligt:

“Vi startede med at brainstorme idéer på hvordan man kan indsamle, tilbyde og bruge verificeret information omkring virussen,” udtaler Gari Singh, der er IBM’s Blockchain CTO. “Det er ikke fordi vi prøvede på at tvinge blockchain ind i denne løsning, men vi så behovet for kunne replikere data, at have tillidsfulde informationskilder og være sikker på at informationen ikke kan pilles ved eller forfalskes.

Deres vision er at de med flere initiativer på platformen skal gøre det nemt at håndtere mange forskellige områder indenfor bekæmpelsen af corona virussen. De analytic værktøjer som bliver tilgængelige på platformen skal give effektiv indsigt i bekæmpelsen af virussen, såfremt alle kan være sikre på, at dataen på platformen (som er helt åben og gratis at bruge) er korrekt. Levi, CEO af Hacera, udtaler at en lang række virksomheder tilbyder deres data gratis for at hjælpe med at bekæmpe virussen.

Frankrigs centralbank eksperimenterer med at integrere digitale valutaer
D. 27. marts publicerede Banque de France (den franske centralbank) en anmodning om forslag til applikationer der kan bruges til at eksperimentere med centralbanks udstedte digitale valutaer (CBDC’s). Disse projekter vil hjælpe Frankrigs centralbank med at forstå risiko og mekanismerne bag en CBDC og samtidig bidrage til Eurozonens konvertering til digitale kontanter. Dette bringer også Frankrig i førersædet af denne debat. Det er det højeste profilerede EU-medlem der lancerer et CBDC eksperiment til dato. En position der ellers har været taget af Sverige, hvis Riksbank (den svenske centralbank) også aktivt tester en e-Krona i øjeblikket.

Eksperimentet er opdelt i tre faser, hele vejen fra at designe en digital valuta, til at analysere dens indvirkning og ultimativt hvordan den eksekverer i praksis. Det er altså en trio af use-cases der testes i Frankrigs projekt: 1) betalinger mod finansielle instrumenter, 2) betalinger mod andre central banks udstedte digitale valutaer (CBDC’s) og 3) betalinger mod digitale aktiver. De vil ikke printe penge i denne test-periode, og alle tokens der laves til betalingerne vil destrueres ved udgangen af hver bankdag.

Projektet vil også nærmere undersøge en CBDC’s potentielle konsekvenser på markeds infrastrukturer, monetær politik, makroøkonomiske faktorer og de juridiske og regulatoriske rammer. Ansøgere der vil være med i eksperimentet skal være fra EU, og den franske centralbank vil udvælge op til 10 kandidater den 10. juli 2020.

Den franske centralbank understreger, at dette er en test, og at en beslutning om reelt set at lave en CBDC er et spørgsmål til hele EU, og specielt ECB (den Europæiske centralbank) og ikke bare til Frankrig, der er en del af EU.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du kontakte os her.