Bitcoin optionsmarked er vokset med 1.065% på den seneste måned
Over den seneste 30 dages periode er antallet af optioner på CME steget fra $35 mio. d. 11. maj 2020 til $373 mio. pr. d. 10. juni 2020. Rekorderne fortsatte med at blive slået i perioden fra den 5. juni til d. 10. juni, hvor hver dag var en ny ’all-time-high’.

Denne voldsomme stigning indikerer endnu engang en kraftigt stigende interesse fra institutionelle investorer til at handle med regulerede Bitcoin produkter. Matt Kaye, der er direktør for Los Angeles-baserede Blockhead Capital udtaler: “Stigningen i Bitcoin optionsmarkedet er et stærkt signal om at regulerede institutioner eksponerer deres bøger mod Bitcoin. CME er dyrere at handle på og er lukket i weekenden, så alle der handler der, gør det sandsynligvis fordi de er tvunget til det.” Med denne udtalelse mener han, at man også kan benytte sig af andre options-platforme som fx Deribit, men da denne er en ureguleret Bitcoin handelsbørs, så må de store regulerede institutioner sandsynligvis ikke handle der.

CME lancerede deres Bitcoin options produkter i begyndelsen af 2020, og står allerede for over 20% af markedet målt på antallet af udestående kontrakter. Dette gør dem således til verdens andenstørste Bitcoin options marked, efter Panama-baserede Deribit.

Optioner er ikke det eneste Bitcoin marked hvor CME ser markante stigninger. I maj steg CME’s Bitcoin futures med en lignende voldsom vækst, og i de seneste 30 dage er markedet yderligere steget med 29%.

Dette er endnu et datapunkt blandt mange på, at de store institutioner i højere grad begynder at placere dele af deres portefølje i Bitcoin markedet. Sandsynligvis er dette bl.a. som en hedge (afdækning) mod de pengepolitiske tiltag vi i øjeblikket ser globalt set og ikke mindst grundet prisudviklingen som følge af de forrige halvings.

Binance lancerer handelsbørs i Storbrittanien
Binance vil have deres nye handelsplatform i Storbritannien til at være et sted hvor alle britiske og europæiske institutioner samt almindelige kunder kan investere i digitale aktiver. Binance har udtalt, at de ønsker at den skal tilbyde lokalt FIAT handel til krypto, hvor man kan indskyde Britiske pund og Euros. Binance har ellers traditionelt set udelukkende tilbudt krypto-til-krypto handel, og ikke FIAT-til-krypto, hvor Binance Uganda, Binance Singapore og Binance i USA er de første markeder hvor de tilbyder FIAT-til-krypto. Ligesom de andre FIAT-til-krypto børser forventes platformen i Storbritannien at lanceres med 65 digitale aktiver, til at starte med.

Platformen målretter sig altså ikke kun mod Storbrittanien men også resten af Europa, så det forventes at man som dansker kan indskyde Euro og handle derinde også. Børsen forventes officielt at gå live henover sommeren. 

Ligesom andre krypto handelsbørser så har Binance oplevet en stigende interesse fra institutionelle investorer, hvor antallet af nye institutionelle kunder der er blevet onboardet i første kvartal i 2020 er steget med 50% ift. fjerde kvartal i 2019.

Antallet af Bitcoin ‘hvaler’ er steget med 2% siden halving
Antallet af Bitcoin hvaler, dvs. unikke virksomheder/personer der holder mindst 1.000 Bitcoins, var pr. tirsdag d. 16. juni 1.840. Det er således steget med 2% siden antallet på 1.811 d. 1. maj i følge data fra blockchain analyse-virksomheden, Glassnode.

Halvings effekt er endnu ikke afspejlet i Bitcoin prisen, der fortsat ikke har haft held med at bryde de famøse $10.000, men dette holder altså ikke de største Bitcoin investorer fra at øge deres eksponering og fortsætte med at akkumulere. Som det ses i grafen ovenfor, har der aldrig været flere hvaler end på nuværende tidspunkt.

Singapores svar på Uber lader kunderne betale med Bitcoin
Ryde, der er Singapores første samkørsels app, vil fra og med denne uge tillade dets brugere at opbevare og konvertere Bitcoin til virksomhedens egne RydeCoins med ingen transaktionsomkostninger. Kunderne kan ligge et maksimum af ca. $700 i Bitcoin ind på appen som kan bruges til at betale for turene. Ryde hævder at være verdens første og eneste kryptovaluta wallet der tillader brugere at betale for deres ture med Bitcoin i deres egne e-wallet.

Ryde Technologies stifter og CEO Terence Zou mener at adoptionen af kryptovaluta som en betalingsmetode er et naturligt næste skridt for dem, efter transaktionsvolumen er steget: “Jeg har betragtet udviklingen i denne specifikke branche og er i højere grad optimistisk omkring udsigterne for kryptovalutaer og brugen af dem.” har Zou udtalt. En rapport fra 2020 af Crystal Analytics placerer Singapore som det land i verden med tredje fleste Bitcoin handelsbørser, med 25 platforme i drift. At acceptere Bitcoin er altså et naturligt skridt i Ryde’s langsigtede planer om at gøre RydePay wallet til en decentraliseret elektronisk ledger, som vil blive åben overfor flere kryptovalutaer. Ryde vil være de første til at facilitere masse adoption i brugen af krypto i Singapore.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.