Canadas største bank vil lave en krypto handelsbørs
Royal Bank of Canada, der målt på markedsværdi er Canadas største bank, og som betjener mere end 16 millioner kunder og har 80.000 ansatte, vil lave en krypto handelsbørs. Det vil tillade deres kunder at købe, sælge og overføre digitale valutaer såsom Bitcoin og Etter. Der mangler endnu en officiel udmelding fra banken, men rygterne er kraftige, og indikerer også at platformen skal understøtte handel i butikker samt online køb med kryptovalutaer. Endvidere skal det senere hen også være muligt at åbne bank kontoer ved brug af kryptovalutaer. Dette er ikke første gang Royal Bank of Canada viser interesse i krypto. Allerede i 2017 begyndte banken at eksperimentere med blockchain teknologi internt, og har eksperimenteret med teknologien siden. Banken har muliggjort transaktioner på tværs af landegrænser, og har registreret 4 patenter i Canada og USA for at forberede sig på hvordan de kan begynde at bruge kryptovalutaer i deres drift over de kommende år.

Bakkt fortsætter udviklingen
Bakkt, der tilbyder handel med Bitcoin futures til institutionelle investorer i USA, annoncerede i mandags at de også vil tilbyde custody services (altså opbevaring af Bitcoins) for deres institutionelle kunder. Initiativet hedder Bakkt Warehouse, og Pantera Capital, Galaxy Digital og Tagomi er blandt de første kunder der vil benytte sig af produktet. Bakkt er ejet af Intercontinental Exchange (Forkortes ICE, som bl.a. ejer New York Stock Exchange), og har siden deres godkendelse hos SEC til at tilbyde futures handel med Bitcoin, arbejdet hårdt for at udvide deres produkter og services til deres kunder. Bakkt COO Adam White udtaler: “Et kritisk led i den institutionelle adoption af Bitcoin er opbevaring.” Adam White fortæller også, at de udover deres nuværende fysisk-leverede (physically-settled) bitcoin futures kontrakter vil tilbyde kontant-leverede futures (cash-settled). Dette rygtes at skulle gøres igennem deres Singapore-baserede clearingkontor og handles på ICE Futures Singapore platform. Bakkt har brugt mere end et år på at udvikle og lancere deres fysisk-leverede futures kontrakter, hvor kunderne modtager det faktiske antal bitcoins på en kontrakts udløbsdato, fremfor det samme beløb i en FIAT valuta. Pt. er det kun CME der tilbyder kontant-leverede bitcoin futures, og hvis Bakkt går i luften med dette kan de tilbyde begge dele. Der er også rygter om, at Bakkt har intentioner om at tilbyde optioner ovenpå deres eksisterende futures produkter, ligeså vel som en app hvorigennem man kan købe produkter med bitcoin fra diverse butikker (bl.a. Starbucks). Dette forventes at komme næste år. At en kæmpe virksomhed som ICE bruger så mange penge på at udvikle produkter for at kunne tilfredsstille institutionelle investorer samt den almindelige forbruger, viser noget om at de virkelig tror på en stor fremtid for denne industri, og at de tror på at kunne tjene mange penge på at facilitere en del af infrastrukturen til det. Det er en overbevisning som vi deler i VGP.

Chainalysis laver nyt produkt til at øge gennemsigtighed i industrien
Den danske virksomhed, Chainalysis, der står for at lave analyser af aktivitet på diverse blockchains, og hvis kunder tæller diverse regeringer såvel som handelsbørser, for at sikre at de opretholder hvidvaskningslovgivninger mv. er klar med et nyt produkt. Produktet heder Kryptos, og er målrettet mod finansielle institutioner der ønsker at gå ind i industrien, men som mangler at kunne lave ordentlige analyser. Kryptos skal hjælpe disse virksomheder med at have den gennemsigtighed der skal til for at de kan lave ordentlige risikoanalyser. Målet er altså at gøre det nemmere for en finansiel institution at kunne gå ind på markedet, da de via dette produkt kan få det overblik de har brug for på en nem måde.

US Homeland Security indgår aftale med et canadisk blockchain firma
US Homeland Security har indgået en aftale med canadiske enterprise blockchain virksomheden, Mavennet, til at bygge en olie sporings platform, på tværs af landegrænser. Kontrakten på $182.700 skal bruges til at bygge en proof-of-concept demo til CBP (Customs and Border Protection). Det vil tage flere år før et sådant produkt er færdigtudviklet, og der vil være mange forsøg og pilot programmer undervejs. Idéen er at digitalisere og optimere mange af de processer der anvendes i dag.

Uge for uge bliver der udviklet nye produkter der skal gøre det nemmere for institutionelle investorer at komme ind i dette marked. Det er blot et spørgsmål om tid før dette afspejles i prisen, da der kun er en begrænset mængde bitcoins til salg, og det alt andet lige er der mange institutioner vil starte.