Direktøren for den Europæiske Centralbank udtaler, at de arbejder på alle aspekter af en digital valuta
Christine Lagarde, der er direktøren for den Europæiske Centralbank (ECB) udtaler, at ECB evaluerer fordelene og ulemperne ved en central bank digital valuta (en CBDC): “ECB vil fortsætte med at evaluere omkostningerne og fordelene ved at udstede en centralbank digital valuta, som vil sikre at befolkningen kan fortsætte med at bruge centralbanks udstedte penge, selvom fysiske kontanter med tiden vil forsvinde.” Hun fortsætter med at uddybe, at man ikke skal forvente en konklusion lige foreløbigt: “Vi arbejder på alle aspekter af en CBDC, med dybdegående analyser af omkostninger og fordele for sådan en ny form for centralbanks penge. Det vil tage noget tid før vi kommunikerer vores konklusioner.” Det er betryggende at ECB bruger tid på at vurdere denne beslutning, da der er mange essentielle spørgsmål der skal stilles som fx: Hvilke ressourcer vil det kræve? Hvad er fordelene? Kan det medføre større omsætning og flere transaktioner? Kan det stabilisere Euroen og de relaterede økonomier? Hvad er de potentielle ulemper? Vil folk bruge den? Hvad gør vi med de kontanter der er i omløb, og hvordan vil det nuværende banksystem reagere?

Vi ved allerede, at Kina arbejder på en CBDC som forventes at blive lanceret her i 2020 og dette er endnu en blåstempling for digitale valutaer. Som før indikeret tror vi på, at dette er positivt for Bitcoin og hele kryptomarkedet. Centralbanker anerkender, at der er et behov for en hurtig, billig betalings infrastruktur, der strækker sig på tværs af landegrænser, hvilket essentielt er det samme som at anerkende at Bitcoin har en eksistensberettigelse. Al snak omkring digitale aktiver, uagtet om de er fuldt decentraliserede eller ej, er markedsføring for Bitcoin. Disse tiltag accelererer uddannelsen omkring digitale valutaer og ligeledes indførelsen af dem. Vi tror på at der, ligesom i dag, vil være mange forskellige valutaer at vælge imellem i fremtiden, og at Bitcoin vil være én af dem, da den besidder egenskaber de andre ikke har.

10 millioner Bitcoins har ikke rykket sig i mere end et år
Som det højeste tal siden 2017, så har 10,7 millioner Bitcoins ikke bevæget sig i mere end 12 måneder, i følge Digital Assets Data, som er en fintech virksomhed der laver krypto dataanalyse. Taget i betragtning af, at der pt. er 18,15 millioner Bitcoins i omløb, så betyder dette at mere end 60% har ligget på de samme wallets i over et år og kun 40% har deltaget i den prisudvikling der har været i 2019. Dette er et stærkt tegn på, at folk der har Bitcoin ikke har været interesserede i at sælge, selv da Bitcoin sidste år toppede på knap $14.000, og viser at der er et stærkt community der tror på projektet, og tror på at fremtidige priser skal være højere.

Ny IBM app skal tracke hele værdikæden for kaffe
IBM lancerer en ny app der vha. blockchain teknologi skal hjælpe kunder med at tracke værdikæden for den kaffe som de køber. Appen kommer til at hedde “Thank My Farmer” og vil tillade gennemsigtighed for kunden, hele vejen fra den butik hvor de køber deres kaffe, og helt tilbage til den farm hvor bønnen blev groet. Appen er udviklet i samarbejde med platformen Farm Connect, der også bruger IBM’s private blockchain. Appen forventes lanceret senere i år, og blev lanceret til Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du kontakte os her.