• Den Europæiske Centralbank arbejder på en digital valuta: Talsmænd fra Den Europæiske Centralbank (ECB) har udtalt, at man arbejder på langsigtede planer om at lancere en offentlig, digital valuta, som de håber vil gøre projekter såsom Libra redundante. Dette kommer efter, at Tyskland og Frankrig i sidste uge begge har udtalt, at “Intet privat selskab kan gøre krav på monetær magt, hvilket er nødvendigt for suveræniteten af stater.” Facebooks Libra initiativ har virkelig sat skub i tingene ved central banker verden over, da de nu er nødt til at forholde sig til Libra projektet, og dermed også forholde sig til om det ville være bedre selv at lave en CDBC (Central Bank Digital Currency). 
  • Ejendomme for mere end $100 mio. er blevet tokenized på Ethereum: Et selskab ved navn Harbor fra San Fransisco hjælper virksomheder med at tokenize aktiver, altså at lave en digital repræsentation af et givent aktiv på en blockchain. I dette tilfælde hjælper de iCap Equity, med at gøre markedet for private værdipapirer mere likvidt. Helt konkret har de lavet tokens på Ethereum blockchainen der repræsenterer aktierne af fire ejendomsfonde med en værdi på $100 mio. Dette skal gøre det nemmere for de 1.100 investorer samt de 17 mæglere og agenter at handle med hinanden. CEO af iCap udtaler, at dette er den bedste måde for dem at sørge for likviditet, da det vil give den bedste investeringsoplevelse. Den primære case for at tokenize aktiver fra “den virkelige verden” er netop for at gøre markedet for det givne aktiv mere likvidt, med mindre transaktionsomkostninger og mere demokratisk adgang for investorerne.
  • Deutsche Bank deltager nu i JPMorgan’s Blockchain netværk: Tyskland største bank, Deutsche Bank, har sluttet sig til JPMorgan’s blockchain baserede betalingsnetværk, “the Interbank Information Network”. Blockchain initiativet, der startede som et pilot projekt i 2017, har nu et netværk på mere end 320 banker der deltager på platformen, hvor de udveksler globale betalingsdata ved brug af Ethereum netværket. 
  • USA’s fjerdestørste bank lancerer en digital valuta: Wells Fargo, der er USA’s fjerde største bank, er igang med at bygge en blockchain-baseret digital valuta ved navn Wells Fargo Digital Cash. Valutaen er som udgangspunkt kun til intern brug, køres på en privat blockchain og er fastlåst til US dollaren. Visionen er, at undgå de dyre og langsomme mellemled når Wells Fargo rykker penge rundt om i verden. Wells Fargo har historisk være store modstandere af Bitcoin og digitale valutaer. De har bandlyst al køb af Bitcoin og kryptovalutaer med kreditkort, og en af deres største ejere har offentligt udtalt sig negativt om digitale aktiver ved flere lejligheder (Warren Buffet ejer ca. 9% af Wells Fargo). Dette er som nævnt ikke en offentlig, decentraliseret valuta, men nærmere en teknologisk opgradering af den eksisterende US dollar. Wells Fargo er heller ikke den første bank til at prøve dette; HSBC kørte et lignende pilot projekt der involverede millioner af transaktioner om året og resulterede i signifikante reduceringer i omkostninger og tid. Samtidig er JP Morgan i gang med at lave JPM Coin, med samme formål. Selvom disse store, traditionelle, finansielle virksomheder offentligt udtaler sig negativt om digitale valutaer, så taler deres handlinger tydeligere end deres ord: de kan også se fordelene ved digitale aktiver. 
  • Japansk virksomheder lancerer krypto trading til 80+ millioner af brugere: LINE, der er en platform for mobil beskeder, har for nyligt fået godkendelse fra myndighederne til at lancere krypto handel inde i deres app. Denne mulighed kommer altså til de mere end 80+ millioner af brugere LINE har i Japan. Det bliver altså en ny funktionalitet direkte i appen, og der bliver som udgangspunkt ingen gebyrer på at handle. Dette er et vildt strategisk move, ikke at tage gebyrer, da alle andre krypto handelsbørser gør dette, og det kan incentivere folk til at handle markant mere. De eneste omkostninger er på indskud og hævninger.

Det er en spændende tid vi lever i. Teknologiske virksomheder begynder at ligne finansielle institutioner, og finansielle institutioner begynder at ligne teknologiske virksomheder.