Ny undersøgelse viser, at digitale aktiver stiger i popularitet blandt institutionelle investorer
Digitale aktiver stiger i popularitet blandt institutionelle investorer, hvor 80% af respondenterne i en ny undersøgelse finder denne nye aktiv-klasse tiltalende.

36% af respondenterne siger, at de pt. er investeret i digitale aktiver og 6 ud af 10 af dem mener, at de har en plads i deres investerings portefølje. Amerikanske investorer der har digitale aktiver er steget fra 22% i 2019 til 27% her i 2020. Mere end 60% af både amerikanske- og europæiske investorer køber de digitale aktiver direkte, mens 22% investorer gennem futures kontrakter, hvilket er markant flere end de 9% det var sidste år. Dette skyldes bl.a. at der er kommet flere af sådanne produkter tilgængelige.

Bitcoin er fortsat det foretrukne digitale aktiv, hvor mere end 25% af respondenterne holder denne, mens 11% har eksponering mod Ethereum (ether). Hvis man ser 5 år ud i fremtiden, så forventer 91% af respondenterne at have eksponering mod digitale aktiver i form af mindst 0,5% af deres samlede portefølje. Dette tal er ligeledes steget siden 2019, med 9 procentpoint blandt amerikanske investorer.

Den omfattende undersøgelse blev foretaget fra november 2019 til marts 2020 og inkluderede godt 774 amerikanske og europæiske institutionelle investorer, dvs. finansielle rådgivere, familiekontorer, pensionsselskaber, krypto- og traditionelle hedge fonde, velhavende private investorer, universitets fonde og andre fonde. Undersøgelsen er foretaget af Fidelity Investments, og det er således andet år i streg de foretager en dybdegående undersøgelse, for nærmere at forstå institutionel efterspørgsel og adoption af digitale aktiver, ligeså vel som de forhindringer disse grupper ser mod at investere. Det er første gang, at europæiske investorer er inkluderet i undersøgelsen.

Tom Jessop, der er præsident hos Fidelity Digital Assets udtaler: “Disse resultater bekræfter den trend vi ser i markedet mod øget interesse og acceptering af digitale aktiver, som en ny investeringsmæssig aktiv-klasse.” Over det sidste år har markedet oplevet bedre afkast, markant bedre infrastruktur ift. at kunne investere, finansielle virksomheder man kender fra de traditionelle markeder der begynder at tilbyde produkter til kryptomarkedet, som altsammen er faktorer der bidrager til denne stigende trend af ejerskab af digitale aktiver, blandt institutionelle investorer. Det er bl.a. denne velhavende gruppe man forventer vil bidrage til et nyt bull-marked for Bitcoin og resten af kryptomarkedet.

Næsten 80% af institutionelle investorer finder digitale aktiver tiltalende, hvor de tre mest bemærkelsesværdige årsager er:

1) at det er ukorelleret til andre aktiv-klasser (36%)

2) at det er en innovativ teknologi (34%)

3) den høje potentielle upside (33%)

Blandt amerikanske investorer steg andelen af respondenter der finder digitale aktiver appellerende med 6 procentpoint fra sidste års undersøgelse, mens europæiske investorer generelt er mere positivt stemt end amerikanske (82% mod 76%).  En anden bemærkelsesværdig forskel er, at 25% af europæiske investorer finder det appellerende, at visse digitale aktiver er immune overfor regeringsindgreb, hvor kun 10% af amerikanske investorer føler sådan.

Faktorer der begrænser institutionel adoption
Blandt de forhindringer der er fra institutionelle investorer, er de mest nævneværdige den store pris volatilitet (53%), bekymringer omkring markedsmanipulation (47%) og mangel på fundamentale måleenheder til at værdiansætte dem (45%). Blandt de amerikanske investorer er disse tal dog faldet en del siden sidste år med henholdsvis 13 procentpoint, 6 procentpoint og 8 procentpoint, i ovennævnte rækkefølge. Jessop bemærker: “Investorer bekymrer sig primært om områder som vil løse sig selv i takt med at infrastrukturen i markedet udvikler sig.”

Undersøgelsen blev foretaget i samarbejdet med Greenwich Associates på vegne af Fidelity og inkluderer 393 amerikanske respondenter og 381 europæiske.

Coinbase går ind på markedet for krypto analyse
Coinbase, der er en af verdens største krypto handelsbørser, har netop lavet aftaler med flere forskellige agenturer i USA, bl.a. DEA (Drug Enforcement Agency) og IRS (Internal Revenue Service) for et kryptovaluta efterforskningsværktøj ved navn “Coinbase Analytics”. Coinbase går således ind og udfordrer et marked bestående af etablerede virksomheder som Elliptic, CipherTrace og ikke mindst markedslederen, danske Chainalysis, som vi i februar kunne berette om, tjente millioner på salg til den amerikanske regering. Adskillige agenturer i diverse regeringer verden over, er interesseret i at købe indsigt i analyse af bevægelserne på kryptovalutaer, og det er disse selskaber der kan tilbyde det på en nem og overskuelig måde.

Coinbase, som købte krypto analyseselskabet Neutrino i februar 2019, går angiveligt efter at underbyde konkurrenterne, hvor et opslag fra DEA i maj fortæller, at det er den billigste løsning på markedet, hvor der er flest muligheder ift. de penge det koster.

Coinbase Analytics har tætte forbindelser til hele Coinbase økosystemet, hvor deres Senior Product Manager bl.a. skal samarbejde med “Coinbase Consumer, Coinbase Pro og Coinbase Custody” ligeså vel som Coinbase betalings- og krypto afdeling. Denne information fremgik af et jobopslag der senere er blevet fjernet. Coinbase selv har udtalt, at deres analyse produkt aldrig har og aldrig vil bruge intern kunde data.

Galaxy og Bakkt indgår et partnerskab målrettet institutionelle investorer
Galaxy Digital Holdings Ltd. og Bakkt, der er ejet af Intercontinental Exchange (ICE) indgår et partnerskab hvori institutionelle kunder kun skal igennem en registreringsprocess én gang, for at arbejde med begge selskaber. Man får altså bredt adgang til begge selskabers services, hvor Galaxy bl.a. kører over-the-counter (OTC) handel, som kan hjælpe store fonde med at lave store handler, og de har håndteret med end $1 mia. i handelsvolumen i det første kvartal i 2020. Bakkt har pt. 70 institutionelle kunder under deres vinger, hvor de opbevarer deres krypto for dem, samtidig med, at de tilbyder diverse futures produkter.

Begge virksomheder har oplevet en øget efterspørgsel i de seneste 3 måneder, hvor John Connelly, der er Head of Custody Business Development hos Bakkt udtaler: “Dette partnerskab der er sat i værks, kom som svar på den efterspørgsel vi har oplevet de seneste tre måneder fra store institutioner.” Denne pointe understøttes af Tim Plakat, der er Head of Sales ved Galaxy’s OTC afdeling: “Det er kapitalforvaltere der sidder på flere milliarder af dollars som vi målretter os mod, med dette partnerskab.”

En del af partnerskabet er også, at der er et øget kommunikationsflow mellem de 2 virksomheder, så kunder bl.a. kan få svar på spørgsmål i et opkald med Galaxy, og hvis de så har spørgsmål direkte til produkter fra Bakkt, så kan personer fra deres support også komme med på opkaldet. De mener altså nu at servicere alle behov en institutionel investor måtte have.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.