Du kan snart betale med kryptovaluta alle steder VISA accepteres
Samarbejdet mellem VISA og Coinbase blev i sidste uge forstærket yderligere da Coinbase blev VISA Principal Member, og således er det første krypto-selskab til at få denne status. Coinbase har i samarbejde med VISA lanceret “Coinbase Card” hvilket er et VISA debit kort, som tillader kunderne at betale med krypto ligeså nemt som de kan betale med traditionelle penge (FIAT). Aftalen skærer dyre mellemled ud i processen mellem at udstede et debit kort og lade brugerne betale med deres krypto, alle de steder VISA kort accepteres. Aftalen er indgået med Coinbase i England, og fokuserer således på Europa som marked, hvor der automatisk kan veksles mellem kryptovaluta og den FIAT-valuta som forhandleren accepterer, i de 29 lande det lanceres i. Disse lande inkluderer bl.a. Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Norge, Portugal, Spanien og Sverige. Coinbase VISA kortet kan erhverves senere i år og bliver ikke tilgængeligt i USA, hvilket også er atypisk for Coinbase, hvis hovedfokus hidtil har været det amerikanske marked. De 9 aktiver man som udgangspunkt kan betale med inkluderer udover Bitcoin, Ether og Litecoin også Bitcoin Cash, Brave’s BAT, Augur’s REP, 0x’s ZRX og Stellar’s Lumen. Flere af disse aktiver har ikke nogen stor reel brug, når man fratrækker prisspekulation, så tiltag som disse kan øge efterspørgslen efter aktiverne, da de kan bruges til dagligdags transaktioner, i stedet for at man først skal veksle dem til fx Bitcoin og derefter veksle dem til en eller anden form for FIAT valuta, hvis man vil bruge dem.

Kryptoindustrien udvikler sig uge for uge og på et tidspunkt i fremtiden kan du betale med lige hvilket aktiv du ønsker, uanset hvor du er i verdenen, hvor modtageren er ligeglad, da de får deres penge i den valuta de ønsker. Samarbejde som disse er et stort skridt i denne retning.

UEFA vil levere en million EM billetter over mobil ved brug af blockchain teknologi
Ifølge en UEFA annoncering så vil 1 million EM billetter blive distribueret ved brug af blockchain teknologi over en mobil app. Billetterne bliver leveret til appen senest 7 dage før kampen, og UEFA forventer der bliver tale om over en millioner mobile billetter solgt til fans på tværs af de 51 kampe. Det muliggør også en ny type billetsalg, hvor man kan købe “Follow my team” billetter, hvor man således kun modtager billetterne når ens hold er kvalificeret til en given kamp. Leveringen vil ske tæt på kampdagen, og at køre det på en blockchain vil afhjælpe problemstillingen med forfalskede billetter, da teknologien gør billetterne til sjældne, digitale aktiver, som ikke kan bruges flere gange. Den mobile app, der kommer til at hedde UEFA EURO 2020, bliver tilgængelig i slutningen af maj, 2020 på Android og iOS telefoner. Med mere end 28,3 millioner efterspørgsler efter billetter estimerer UEFA, at dette bliver det EM med højest efterspørgsel. At reducere mængden af papirbilletter og flytte det til mobiler er en del af UEFA’s fremtidige vision, og vil også gøre fanoplevelsen større, da billetterne automatisk bliver leveret tæt på kampdag, uden man skal forbi et billetkontor for at afhente den. Du kan se mere om brugeroplevelsen i denne video.

Sverige live-tester nu deres egne digitale valuta
Sverige er begyndt at teste deres e-krona, som altså bringer dem skridtet nærmere den fulde lancering af deres centralbanks udstedte, digitale valuta (forkortes en CBDC). Pilot programmet vil fungere i et år, altså frem til februar 2021. Hvis den svenske e-krona fungerer godt i pilot projektet, så er idéen ved den officielle lancering, at denne blockchain-baserede valuta skal stå for alle betalinger og bank aktiviteter i landet. I stedet for kreditkort og at bruge traditionel FIAT valutaer, skal dagligdagsbrug altså rykkes til deres blockchain. Adskillige lande arbejder i øjeblikket på en CBDC, herunder bl.a. USA, Kina og den Europæiske centralbank, men Sverige er altså de første efter Bahamas til at lancere et pilot program, og altså tage skridtet med at teste det live. Bahamas har kørt et pilot program siden december, og skulle efter sigende officielt rulle ud i anden halvdel af 2020.

Institutionel efterspørgsel efter Bitcoin stiger
Grayscale Investments, der lader store institutioner og hedge fonde bliver eksponeret mod Bitcoin via deres fond udtaler at efterspørgslen er massivt stigende. Grayscale fik $608 millioner in sidste år, hvilket overgik det totale beløb de har fået de forgangne seks år, hvoraf størstedelen af pengene (71%) kom fra hedge fonde, hvilket stod for 66% af beløbet i 2018. Grayscales AUM (assets under management) er steget til omkring $2 mia. og tillader virksomheder at have eksponering mod eksempelvis Bitcoin, men uden at skulle holde kryptovalutaen direkte: “Det er tydeligt at vi oplever institutionel adoption,” udtaler Michael Sonnenshein, der er direktør hos Grayscale. “Aktiv klassen oplever validering fra traditionelle virksomheder som Fidelity og CME, hvilket sender et klart signal til institutioner og investeringsforeninger om at krypto, som en aktiv klasse, er kommet for at blive.” Vi har i VGP længe ment, at det kommende bull marked vil blive præget af, at de store institutioner er med denne gang, hvilket bekræftes af disse udtalelser fra Grayscale. Disse store institutioner var ikke med i sidste bull marked, og hælder dermed kun brænde på bålet ift. forventninger til de kommende år.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du kontakte os her.