Digital dollar en del af lovforslag til redningspakken i USA
I starten af sidste uge blev to amerikanske lovforslag præsenteret, med konkrete forslag til hvordan den økonomiske redningspakke skulle udforme sig. Begge disse inkluderede forslaget om en digital dollar, hvilket altså indikerer at arbejdet med at lave en digital dollar er længere end først antaget. En digital dollar ville være en digital valuta, der kan indløses ved enhver finansiel institution (bestemt af den amerikanske centralbank). Hvis dette element var implementeret i lovforslaget skulle alle amerikanere der skal modtage deres nødhjælps-penge få dem igennem dette nye system, hvilket betyder, at alle skulle få en digital wallet. Hvis dette kunne gøres på en ordentlig måde, så kunne de redde både omkostninger og tid ved at distribuere pengene via et digitalt system, og derudover have et bedre overblik over pengene der uddeles. En on-boarding process ville sandsynligvis kræve at individer besøger en hjemmeside, påviser nødvendig identifikation og derefter får sin digitale wallet. Herefter kan pengene modtages.

Sektionen var ikke inkluderet i det endeligt vedtagede lovforslag senere på ugen, men blot det faktum at det var inkluderet i begge lovforslag, og dermed drøftet i ramme alvor om dette skulle gøres, viser hvor langt USA egentlig er med deres digitale dollar: den er tæt på at kunne lanceres. Hvordan det konkret vil fungere med den underliggende teknologi vides ikke endnu, men den dag USA har hjulpet alle deres borgere med at få en digital wallet, så er vejen til at købe Bitcoin pludselig meget kortere og nemmere. De kan vælge imellem at beholde U.S. Dollars som via denne historiske redningspakke vil være udsat for en høj grad af inflation, da der skal printes penge som aldrig oplevet før, eller de kan vælge at lægge værdierne over i Bitcoin, et deflationært aktiv hvor der tværtimod til maj bliver halveret mængden af Bitcoins der printes (mines). Kontrasten er klar, og denne skal flere og flere folk nok se når stormen har lagt sig.

Binance og Brave indgår samarbejde om krypto handel direkte i browser
Browseren Brave, som har fokus på individets privatliv, håber at kunne facilitere kryptohandel direkte gennem deres browser. Brave annoncerede i sidste uge, at de ønsker at udvikle et “in-browser” kryptohandelsværktøj, som skal give brugere mulighed for at indskyde, veksle, købe og handle krypto direkte i Brave browserens vinduer. Dette skal foregå igennem et samarbejde med handelsbørsen Binance, så det bliver altså i form af et slags widget, udarbejdet i samarbejde med dem. De fleste funktionaliteter er ikke færdigtudviklet, og på nuværende tidspunkt kan det kun tilgås for udviklere, men Brave har udtalt de forventer en bredere lancering i april. Brave’s CEO mener denne vej er naturlig at gå, ift. den vision der ligger bag Brave. De arbejder også videre med mobile wallets, og de har allerede lanceret deres eget ERC20-token (et token på Ethereum protokollen), Basic Attention Token (BAT), tilbage i 2017.

Hold dig fra COINMALEX og Crypto Foxtrades handelsbørser
Malta’s finanstilsyn, Malta Financial Services Authority (MFSA), advarer direkte mod krypto handelsbørserne “COINMALEX” og “Crypto Foxtrades”. Begge virksomheder hævder at have fået en handelslicens igennem Malta, hvilket ikke er sandt ifølge MFSA. COINMALEX “Om os” side, inkluderer et dokument som skulle være fra Maltas svar på CVR-registret, hvor der bruges et brevhoved der ikke er brugt siden 1964. Samtidig har Crypto Foxtrades hævdet at være godkendt under en kategori som MFSA ganske rigtigt har, men som de ikke har godkendt Crypto Foxtrades under.

Alt tyder altså på at vi har med svindelsider at gøre, og VGP fraråder altså klart alle fra at handle på begge handelsplatforme, uagtet om de måtte have gode tilbud til førstegangsbrugere.

Coinbase Commerce opnår $200 mio. i transaktioner i betalinger med Bitcoin
Coinbase Commerce, som er Coinbases retail betalingsportal, har opnået en milepæl med $200 mio. i transaktioner. Med i Coinbase Commerce netværket er der allerede 8.000 integrerede retail-brugere (altså butikker), som accepterer kryptovaluta, sideløbende med andre betalingsstrømme. Coinbase går altså via Coinbase Commerce ind og agerer mellemled i disse handler, hvor butikkerne får betaling i deres respektive FIAT-valutaer fra Coinbase, og hvor Coinbase så får betalingen i krypto fra kunderne. Der er altså kunder der reelt set har betalt for produkter og services med Bitcoin for $200 mio. i transaktioner via dette samarbejde.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du kontakte os her.