• Facebook laver sit første blockchain opkøb med Chainspace: Facebook har lavet deres første opkøb i blockchain industrien, hvor de stille har hyret hele teamet bag Chainspace, der er et lille blockchain startup, stiftet af forskere fra University College i London. Chainspace byggede et decentraliseret “smart contracts” system, der kan facilitere betalinger og andre services gennem blockchain teknologien. Dette opkøb af Chainspace er det første tydelige tegn på Facebooks ambitioner om at blive en stor spiller i denne spirende blockchain industri.
  • Twitter’s CEO promoverer Bitcoin: Jack Dorsey, der er stifter af Twitter og mobilbetalingstjenesten Square, promoverede Bitcoin på sin officielle Twitter profil i tirsdags. Det startede som følge af, at der på Twitter kører et eksperiment hvor man får en virtuel “flamme” man kan aflevere videre (samme princip som den olympiske flamme, bare digitalt), for at teste Bitcoins Lightning Network (en second-layer opgradering af Bitcoin, der kommer til at medføre mange flere transaktioner i sekundet mm.). Denne flamme blev ‘afleveret’ til Dorsey, som tog i mod den, viste at han kunne overføre på Lightning netværket og svarede derefter på spørgsmål vedr. hans holdning til Bitcoin, hvor han bl.a. skrev: “Bitcoin is resilient. Bitcoin is principled. Bitcoin is native to internet ideals. And it’s a great brand.”
  • Krypto handelsbørs, Kraken, laver et af de største opkøb i krypto industriens historie: Kraken, der har været en troværdig handelsbørs siden 2013, har lavet et opkøb af Crypto Facilities for mere end $100 mio. Crypto Facilities er et britisk trading selskab, der specialiserer sig i ‘derivatives’, hvilket altså medfører, at Kraken nu tilbyder Futures handel med margin til deres kunder. De er altså den første kryptobørs til både at tilbyde spot og futures handel, samtidig med at man kan handle direkte med sine FIAT derinde. Dette er et stærkt signal fra en af industriens største spillere om at de ønsker at sætte sig på markedet i fremtiden og investerer massivt i dette. Kraken er en af de handelsbørser som vi i VGP bl.a. benytter os af. 
  • Venezuela krypto lov er trådt i kraft: Venezuela har etableret et lovgivningsmæssigt krypto framework for industrien, som trådte i kraft d. 31. januar 2019. Der er tale om et sæt af regler for miners, krypto iværksættere og regulære tradere, som blev godkendt i november 2018. Udover reglerne er der definitioner af krypto termer som ‘kryptoaktiver’, ‘blockchain’, ‘mining’, ‘kryptografi’ osv. Den introducerer også begrebet om et statsbaseret kryptoaktiv, altså et aktiv udstedt af Venezuela og godkendt af regeringen. Selvom den ikke bliver nævnt ved navns nævnelse, er det vigtigt at nævne, at Venezuela i oktober 2018 introducerede Petro, der er et kryptoaktiv, netop godkendt af regeringen af Venezuela, og som er støttet af olie.