• Mærsk og IBM’s TradeLens kan operere i Rusland: TradeLens, der er den blockchain-baserede platform bygget af IBM og Mærsk til at facilitere og tracke global handel, står nu overfor at kunne lanceres i Rusland. Der er nået enighed med russiske myndigheder for at TradeLens kan operere i landet, startende med et pilot projekt i landets primære container passage; havnen i St. Petersborg.
  • Facebook lancerer deres kryptovaluta på tirsdag: Alle rygter peger på, at Facebook på tirsdag officielt vil annoncere, at de arbejder på en kryptovaluta, samtidig med at de frigiver deres whitepaper – altså et dokument der er en beskrivelse af projektet. Vi har i samme uge også læst flere rygter om, at Facebook har lukket aftaler med Uber, PayPal, VISA, Mastercard, Stripe og Booking.com. Præcis hvad disse aftaler inkluderer og hvordan Facebook konkret vil “go-to market” er endnu uvist, og det bliver ekstremt spændende at følge på tirsdag. 
  • Amerikanske brugere skal være ude af Binance inden for 90 dage: Binance, der er en af verdens største krypto handelsbørser, har givet deres amerikanske kunder 90 dage til at komme ud af platformen efter de har annonceret at de ikke længere kan servicere amerikanske kunder. Binance, der er en krypto-til-krypto handelsbørs, dvs. man ikke kan bruge USD, EUR osv. på platformen, har på det seneste forsøgt at blive mere regulatorisk kompatible. De har opdateret deres betingelser til: “Binance is unable to provide services to any U.S. person”. Det forventes at Binance inden da lancerer en rendyrket amerikansk version af deres handelsbørs, som stemmer overens med de krav der bliver stillet fra USA, og sandsynligvis med en mindre række af de aktiver de har på deres fulde exchange. Dette vil medføre, at de trods alt ikke vil miste hele deres amerikanske kundeskare, hvilket står for klart størstedelen af deres trafik. 
  • Italien vil sætte skatter på kontanter i bank-bokse: Italiens premierminister, Matteo Salvini, har udtalt at han ønsker at beskatte kontanter og andre værdier der ligger i bank-bokse i landet. Han udtaler at beskatningen vil være på omkring 15%. Det er ingen hemmelighed, at Italiens økonomi er presset, og at de derfor er kreative ift. at finde nye måder at få penge i statskassen på er heller ikke overraskende. Det ændrer dog ikke på, at borgerne i samfundet pludselig får en beskatning på de kontanter de troede de havde liggende sikkert i en bank-boks, hvorimod de ikke var blevet beskattet hvis de var investeret i et værdipapir, eller lå på en bank konto osv. Hvorfor er dette så relevant ift. krypto? I vores optik vil flere og flere af sådanne tiltag fra regeringer være de “mange bække små” der hjælper med at drive folk over i krypto, da de her har en aktiv klasse som regeringerne ikke kan styre.