• Facebook var foran senatet tirsdag og onsdag: David Marcus, der er Facebooks head of Calibra (altså den digitale wallet der skal knyttes til Libra valutaen), svarede på spørgsmål fra senatet tirsdag og onsdag i denne uge. Det har været en kæmpe uge for krypto i denne forstand. Pludselig er amerikanske politikkere og borgere tvunget til at lytte og forholde sig til en masse fremmedord som eller kun bruges i industrien. Nogle key take aways fra David Marcus er følgende:

  1) Hvis Facebook ikke presser på for at Libra skal laves, så vil andre virksomheder gøre det; blockchain teknologi er uundgåeligt og hvis amerikanske virksomheder ikke laver det, så vil andre landes virksomheder gøre det.

  2) Du behøves ikke stole på Facebook, da Facebook kun er en af 28 nuværende og potentielt 100 virksomheder der er med som Libra Association medlemmer, og Facebook har ikke specielle privilegier ift. andre virksomheder.

  3) Libra vil opfylde alle amerikanske love og bestemmelser og vil ikke lanceres før politikkernes bekymringer er blevet besvaret.
 • USA’s finansminister udtaler sig om krypto: Steven Mnuchin, der er den amerikanske finansminister, udtalte sig i mandags om krypto i en pressekonference som de overraskende indkaldte til. Ganske kort mener Mnuchin, at kryptovalutaer såsom Bitcoin bruges til at understøtte kriminelle aktiviteter, at Bitcoin, Libra og andre projekter skal stå til ansvar for de samme hvidvasknings direktiver og antiterror standarder som nuværende finansielle institutioner, samt at han ikke var komfortabel ved at Facebook lancerer en kryptovaluta. Han understøtter også Trumps ordvalg fra forrige uge om at Bitcoin er ekstremt volatilt, baseret på tynd luft samt at det ikke er penge. Mens indholdet af pressekonferencen var mere eller mindre i samme tråd som Donald Trumps udtalelser ugen før, så er det endnu en fremtrædende amerikansk politiker der er ude at forholde sig til krypto, og det er i vores optik endnu en blåstempling for hele industrien. På blot 10 år er nogle af verdens mest indflydelsesrige personer ude at forholde sig til noget som en stor del af verden endnu ikke kender til. At disse personer udtaler sig negativt er kun forventeligt. Husk på hvad der skete i 2017 hvor Jamie Dimon, CEO af JPMorgan Chase, kaldte Bitcoin for scam og alt det andet vi hører ovenfor, mens han og JPMorgan lå og købte massivt op i Bitcoin. Dette er blot et af mange eksempler.
 • Overraskende mange demokrater i USA, ser ud til at være fans af Bitcoin: I de ovennævnte høringer i senatet tirsdag og onsdag viste overraskende mange demokrater en forståelse for Bitcoin og krypto – mere end hvad man havde forventet. En af disse er kongresmedlem Patrick McHenry, som bl.a. mener at Bitcoin, grundet dens decentraliserede natur, ikke kan stoppes. Han udtalte også følgende key take aways:

  1) “Realiteten er at uanset om Facebook er involveret eller ej, så er forandringerne her. Digitale valutaer eksisterer. Blockchain teknologi findes. Og Facebook’s indgang i denne nye verden er blot en bekræftelse, omend i stort omfang.”

  2) “Verdenen som Satoshi Nakamoto, forfatteren bag Bitcoin whitepaper, forudså, og som andre bygger, er en ustoppelig kraft. Vi skal ikke prøve at hindre denne innovation, og regeringer kan ikke stoppe denne innovation, og dem der allerede har prøvet har fejlet.”

  3) “Nogle politikkere vil leve i et samfund hvor man skal bede om lov til alt; hvor du skal komme til regeringen og bede om lov før du overhovedet kan begynde at tænke på at innovere. Dette er de politikkere der hellere vil dræbe det før det vokser. Men der er andre som tror på dynamikken af amerikansk opfindsomhed… Amerikansk innovation. Som anerkender, at vores økonomi er bygget ovenpå generationer af iværksættere og innovatorer som, gennem konkurrence, gennem at teste, gennem at rode med det og gennem at iterere har ført os til hvor vi er i dag.”