FC Barcelona har indgået et samarbejde om at udvikle et digitalt aktiv
OBS. VGP CAPITAL anbefaler ikke folk at investere i hverken Chiliz (CHZ) eller Barca Fan Token (BAR). Dette er udelukkende informative nyheder og ikke investeringsrådgivning.

FC Barcelona har indgået et samarbejde med Chiliz, med henblik på at øge engagementet mellem klubben og dens globale fanbase. Samarbejdet går ud på at der skal lanceres Barca Fan Tokens (BAR) på Chiliz fan app, Socios.com. Man kan altså som fan erhverve sig Barca Fan Tokens til en startpris på $2 pr. token, og dette digitale aktiv vil tillade dem at deltage i afstemninger og belønningsprogrammer, som kan veksles til Barca merchandise. Socios.com har også et leaderboard hvor man kan konkurrere med andre fans, der er fan chats, fan token handler og løbende community challenges.

For at erhverve sig Barca Fan Tokens skal man benytte sig af Chiliz-aktivet (CHZ), som kan købes enten igennem de fleste kryptobørser eller Socios.com appen. Chiliz skaber altså efterspørgsel efter deres token, ved at forsøge at lave den til omdrejningspunktet for hele sports- og underholdningsindustrien. De har i forvejen partnerskaber med Juventus, Paris Saint-Germain (PSG), Atletico Madrid, Galatasaray, AS Roma og West Ham.

Dansk blockchain startup tjener millioner på salg til den amerikanske regering
Hvad der startede med salg af software for $9.000 i 2015 til FBI, har udviklet sig til et lukrativt forhold mellem danske Chainalysis og de føderale bureauer i USA. Chainalysis er en data-analyse virksomhed med hovedsæde i København, som specialiserer sig i blockchain analyse, og hvis kunder strækker sig fra myndigheder, handelsbørser og finansielle institutioner fra 40 forskellige lande, der fx skal tracke hvorfra deres kunders penge stammer og generelt har  brug for øget gennemsigtighed fra blockchain transaktioner.

Chainalysis er klart USA’s største leverandør af kryptoanalyse software, og fx FBI kan benytte sig af Chainalysis til at spore transaktioner på bitcoin- samt andre kryptoaktivers netværk, for at forhindre kriminalitet. De forskellige bureauer fra USA har i alt brugt mere end $10 mio. af amerikanernes skattepenge på køb af services hos Chainalysis, hvilket fremgår af grafen nedenfor. 

Billedet ovenfor viser hvilken imponerende vækst Chainalysis har haft de seneste år, og det tegner også et klart billede af øget efterspørgsel på disse produkter, som led i den øgede adoption vi ser af kryptoaktiver. Ciphertrace, der er en af Chainalysis nærmeste konkurrenter, har omsat for $6 mio. på salg til amerikanske bureauer, hvilket viser hvor stærkt det danske startup står i markedet.

Chainalysis sælger til mange forskellige bureauer i USA, hvor deres største kunder indtil nu er IRS (Internal Revenue Services), efterfulgt af ICE (Immigration and Customs Enforcement) og med FBI på tredjepladsen. Dataen ovenfor kunne dog indikere, at FBI i højere grad vil benytte sig af Chainalysis produkter fremadrettet. 

Dansk fintech-virksomhed kan disrupte banksektoren med 7,5% i indlånsrente
Den danske fintech-virksomhed, MakerDAO, tilbyder 7,5% i indlånsrente hvis man holder deres stablecoin, Dai. Maker har netop lanceret deres platform Oasis, hvor man kan handle og opbevare sine Dai, som i øjeblikket giver 7,5% i årlig rente. Denne rente er dog variabel og udviklingen kan følges på www.dsr.fyi

Dai, er en stablecoin (altså et kryptoaktiv der er bundet til dollaren i en 1:1 relation), og som styres af investorer i MakerDAO’s anden token, MKR. Fx renten drøftes hvert uge af et risiko-team og det besluttes ved afstemning om den skal ændres. Renten, der i fagtermer hedder DSR (Dai Savings Rate), er et af flere variabler som investorer i MKR kan regulere, for at sikre sig at Dai holder sig stabil ift. dollaren. Børsen har i sidste uge skrevet en længere artikel om netop dette emne, som kan læses nærmere her.

MakerDAO er en fundamental byggesten i hele DeFi (Decentralized Finance) universet, som vi i sidste uge kunne berette om, havde nået en milepæl med $1 mia der var låst i DeFi. Maker indeholder dog mange forskellige variabler man skal forholde sig til og forstå. Vi planlægger i VGP at udgive en mere dybdegående artikel om hvad MakerDAO er, og hvordan systemet fungerer på et senere tidspunkt. 

Vil JPMorgan købe ConsenSys?
Vi kunne i sidste uge berette om at ConsenSys fyrer yderligere 15% af deres ansatte og siden da er rygter begyndt at florere om, at JPMorgan er interesserede i at lave en fusion mellem deres blockchain forretningsenhed og ConsenSys. Det er endnu uklart hvordan en sådan fusion konkret vil finde udfolde sig; vil JPMorgan købe aktier i ConsenSys, eller vil ConsenSys købe Quorum, som er JPMorgans forretningsenhed der fokuserer på blockchain? Givet at ConsenSys i øjeblikket har likviditetsproblemer er sidstnævnte scenarie sandsynligvis ikke aktuelt, hvorfor det er mere sandsynligt at JPMorgan vil opkøbe ConsenSys. Det er på nuværende tidspunkt udelukkende på rygtestadiet at de er i forhandlinger, og Reuters estimerer at en aftale vil tage mere end seks måneder om at blive færdiggjort, såfremt de når til enighed.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du kontakte os her.