Grayscale får 6,34 mia. kr. investeret i tredje kvartal af 2020
Hver uge giver mere og mere data på, at den institutionelle verden er vågnet og investerer kapital i Bitcoin. Beløbene er stadig små relativt til det globale finansielle system, hvilket for dem der er inde tidligt er positivt, da det indikerer en signifikant upside forude. Den seneste rapport fra Grayscale bekræfter denne trend, hvori det bl.a. berettes at der er blevet investeret $1 mia. (6,34 mia. kr.) i Grayscales investeringsprodukter i tredje kvartal af 2020. Det er deres hidtil største kvartalvise investering nogensinde, og endnu en gang fortsætter Grayscale med måned efter måned at slå rekorder. År-til-dato har de fået investeret mere end $2,4 mia. (15,21 mia. kr.) hvilket er mere end dobbelte af hvad de har fået investeret i perioden 2013-2019 ($1,2 mia.)

Grayscales totale aktiver under forvaltning er nu $5,9 mia. (37,40 mia. kr.) og 84% af investeringerne kommer fra institutionelle investorer, herunder primært hedge funds. 

Hedge funds er dog slet ikke de eneste der er optimistiske omkring Bitcoin. Fidelity Investments har netop offentliggjort en ny rapport der anbefaler at have Bitcoin i sin porteføljeallokering

Stone Ridge offentliggør 729 mio. Bitcoin investering
Stone Ridge Asset Management, som har mere end $10 mia. (63,39 mia. kr) under forvaltning offentliggjorde i den forgangne uge at de har mere end $115 mio. (729 mio. kr.) investeret i Bitcoin i dag. Det startede for 3 år siden, hvor flere af virksomhedens stiftere og senior ansatte købte Bitcoin med en sådan hastighed, at det skulle ses nærmere på af virksomhedens revisorer.

I takt med at det kom ud, at de ansatte hos Stone Ridge købte Bitcoin, så begyndte kunderne at efterspørge det samme. I stedet for at tage den nemme løsning valgte Stone Ridge at tage det ekstraordinære skridt og byggede opbevaringsløsninger (custody) og muligheden for at handle større beløber nu og her, hvilket igangsatte en helt ny måde at skabe omsætning på gennem kryptovaluta køb og dernæst at opbevare aktiverne for deres kunder. 

Stone Ridge ejer delvist New York Digitalt Investment Group (NYDIG), som i 2017 uannonceret rejste $50 mio. i en investeringsrunde, for at møde denne høje efterspørgsel. Sidste fredag blev det så annonceret at NYDIG har rejst yderligere $50 mio. således at virksomheden nu sammenlagt har indsamlet $100 mio. Det  var som led i denne annoncering, at Stone Ridge Holdings Group offentliggjorde, at NYDIG opbevarer mere end 10.000 af moderselskabets Bitcoin, hvilket har en værdi i skrivende stund på ca. $115 mio. (729 mio kr.). 

Det er imponerende hvordan en ny uge viser hvordan de store institutioner i større og større grad allokerer kapital til Bitcoin. Med en begrænset mængde Bitcoins tilgængeligt er det et spørgsmål om tid før dette medfører en ny eksplosion i Bitcoin prisen. 


Ny rapport fra Fidelity Investments anbefaler Bitcoin i ens porteføljeallokering
Fidelity Investments er netop kommet med en ny rapport, der anbefaler at have Bitcoin i sine porteføljeallokering. Rapporten hedder “Bitcoin Investment Thesis” og kategoriserer kort sagt Bitcoin som et alternativt investeringsaktiv, som har en plads i en samlet porteføljeallokering bl.a. grundet den diversificering den tilbyder.

Rapporten kigger på mange forskellige elementer, herunder korrelation til traditionelle markeder, diverse fundamentale nyheder,  antallet af adresser, ændringer i adresser, værdier for disse adresser, og ikke mindst en sammenligning af porteføljeallokeringer med henholdsvis 0%, 1%, 2% og 3% Bitcoin allokering. Sidstnævnte vinder klart i både årligt afkast, mindste “max drawdown”, højeste sharpe ratio mv. hvilket ses visualiseret herunder.

Rapporten konkluderer, at Bitcoin stadig er for lille til at blive betragtet som et uafhængig aktiv, men eftersom den er en alternativ investering der vokser hver dag der går, så kan aktivet bestemt gå hen og blive en uafhængig aktiv klasse. De slutter af med at konkludere: “Bitcoin er et unik investerbart aktiv med tiltalende fordele relativt til traditionelle aktiv klasser, ligeså vel som konventionelle alternative investeringer, som kan gøre den til en fordelagtig tilføjelse til en portefølje.”

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.