Grayscale har købt 150% af alt Bitcoin produceret siden halving
Krypto fonden Grayscale Investments akkumulerer Bitcoin i en hastighed der ikke er set mage til før. Ifølge krypto-forsker, Kevin Rooke, har Grayscale tilføjet 18.910 Bitcoin til deres Bitcoin Investment Trust siden halving, mens der i samme periode er blevet minet (produceret) 12.337 Bitcoins. Dette svarer altså til at de køber mere end 150% af det Bitcoin der produceres. Grayscale er en af de nemmeste måder for større institutioner at få eksponering mod Bitcoin på, da man køber aktier i en fond der er baseret på Bitcoin værdien, og således også løbende køber Bitcoin op til fonden, så de ejer det underliggende aktiv i et omfang.

Som tidligere rapporteret har Grayscale oplevet en fordobling af efterspørgsel i 1. kvartal af 2020 efter deres Bitcoin fond, fra institutionelle investorer, ift. 4. kvartal i 2019. Som følge af de tal vi ser nu forventes det at 2. kvartal i 2020 bliver endnu mere voldsom. Grayscale har også foreløbigt erhvervet sig 50% af alt Ether (Ethereum) der er blevet minet i 2020, til deres Ethereum fond, så det er ikke kun Bitcoin produkter der er øget efterspørgsel på.

Data som dette er et godt eksempel på halvings’ indflydelse i markedet. Som vi skrev i vores artikel om halving: Økonomiske teorier om udbud og efterspørgsel fortæller os, at hvis efterspørgslen efter et aktiv forbliver det samme (konstant) mens udbuddet reduceres, så vil værdien på det pågældende aktiv stige.I praksis har vi dog ikke at gøre med en efterspørgsel der er konstant – vi har at gøre med en stigende efterspørgsel. Når én enkel virksomhed køber mere Bitcoin end der produceres, så er der ikke meget tilbage til resten af markedet. Læg derudover det massive købspres der også er fra fx Square, som nu tilbyder muligheder for at købe på faste tidsintervaller via deres Cash app, og som derudover i 1. kvartal 2020 købte 72% mere Bitcoin end i 4. kvartal 2019. Dette er blot enkelte eksempler på store virksomheder der køber massivt op i Bitcoin. Det er et spørgsmål om tid før dette prissættes i markedet.

Barry Silbert, der er medstifter og CEO af Digital Currency Group, der ejer Grayscale, besvarede Kevin Rookes Twitter opslag med ovenstående tal med “shhhh”, hvilket kunne indikere, at han gerne vil have have arbejdsro til at opkøbe Bitcoin til de nuværende priser.

Der kommer kun til at blive produceret 21 mio. Bitcoins i alt nogensinde – en helt unik og attraktiv egenskab, i en verden hvor der lige nu bliver printet historisk meget af vores traditionelle valutaer. Hvor vil du helst placere din formue?

Facebook ændrer navn på deres blockchain afdeling, Calibra, til Novi
Facebook ændrer navnet på deres blockchain afdeling, der førhen hed Calibra, til Novi, for at undgå forvirring mellem den digitale valuta, Libra, og deres digitale wallet. Afdelingen arbejder på den digitale wallet hvor man via Facebook’s apps kan holde Libra valutaen, men fordi folk blev ved med at blande Calibra og Libra sammen, så har de nu valgt at ændre navnet. Dette giver også mening, da noget af det Facebook lægger mest vægt på ifbm. Libra valutaen er, at de ikke ejer og kontrollerer den – de er blot en af 27 virksomheder (et konsortium) der går sammen om at lave den digitale valuta. At deres egen blockchain afdeling, og den wallet de arbejder på, skal have et navn der klart adskiller sig fra valutaen giver altså mening.

Facebook ønsker at bygge infrastrukturen op omkring Libra valutaen, og gøre den integrerbar i alle deres apps, som fx Messenger (Facebook), Instagram osv. – så forestil jer MobilePay lignende funktioner (og meget mere) direkte i jeres Messenger app.

Kryptovaluta kan nu handles og opbevares direkte på Samsung Galaxy telefoner
Mere end 4 millioner Samsung smartphone brugere i USA og Canada vil snart have adgang til at købe kryptovalutaer direkte fra deres telefon. Gemini, der er en amerikansk kryptovaluta handelsbørs har annonceret, at de har integreret sig i et samarbejde med Samsungs blockchain wallet. En del af samarbejdet er, at Samsung brugere nu kan købe, opbevare, handle og se deres krypto beholdninger, direkte fra deres Gemini mobile apps på deres telefoner: “Krypto er ikke bare en teknologi, det er en folkebevægelse,” udtaler Tyler Winklevoss, CEO af Gemini, i en pressemeddelelse. “Vi er stolte af at samarbejde med Samsung om at bringe kryptovaluter’s løfte om selvstændigt valg, uafhængighed og muligheder til flere individer i verden. Med Samsung Blockchain Wallet kan kunder nu købe krypto på en simpel, elegant og sikker måde på Gemini”.

Amerikansk lovforslag ønsker en national blockchain strategi
Et nyt amerikansk lovforslag ønsker at the Federal Trade Commission (FTC) skal lave en dybdegående undersøgelse af blockchain teknologien på tværs af industrier, regeringer og hele verdenen. Hvis lovforslaget vedtages, så skal FTC have to år til denne undersøgelse og efterfølgende seks måneder til at rådgive Kongressen i hvad de har lært.

Der anmodes om anbefalinger vedr. statslig blockchain adoption, kommerciel blockchain adoption, blockchain udviklingsplaner, risikoformildende strategier, lovgivningsmæssige rammer mv. Denne samlede anbefaling vil effektivt være et udkast til en omfattende blockchain strategi for USA. Et af de største incitamenter for USA til at skulle gå i denne retning er, at Kina allerede er frontløber i nationale blockchain strategier, og som Brett Guthrie der fremlagde lovforslaget sagde: “Vi kan ikke lade Kina vinde over os.”

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.