• Blockstack søger et reguleret token salg til den gængse investor via Regulation A+: Blockstack, der er et internet for decentraliserede applikationer (dApps), har bygget deres virksomhed i mere end 5 år og har fået investeringer fra bl.a. Union Square Ventures, Lux Capital, Foundation Capital og mange andre. Bemærkelsesværdigt så fortsætter Blockstack med at få investeringer på en regulatorisk godkendt måde, hvor de senest har haft 2 forskellige funding runder med $50 millioner i hver. Den ene runde var til venture capital fonde og professionelle investorer, som købte et Token (altså et kryptoaktiv). Den anden runde rettede sig mod den gænge investor, der også har mulighed for at købe et token.
  • Harvard har investeret i Blockstack: Dagen efter ovenstående nyhed kom frem, så var Blockstack tvunget til at fremvise en masse information om deres investorer. Herunder blev det påvist, at Harvard’s fond har købt tokens direkte fra Blockstak gennem et forhenværende token salg. Dette er en kæmpe nyhed af flere årsager: For det første er Harvard et af de mest respekterede universiteter i verden. For det andet så er det almindelige move for institutionelle investorer at opnå eksponering til krypto gennem venture capital fonde, private equity fonde eller hedge fonde. Det er sjældent, at en universitetsfond som Harvard går direkte ud og køber tokens, hvilket også påviser, at Harvard har styr på at opbevare deres tokens, hvilket er noget der bekymrer mange institutioner. Det anslås at de har investeret mellem $5 og $10 millioner. Isoleret set er det ingenting af deres $37 milliarder fond, men det faktum at Harvard har investeret i et kryptoaktiv er en vigtig milepæl og blåstempling for hele industrien.
  • Pensionsfonde oplever det andet største procentuelle tab siden 1950: Private pensionsfonde oplevede et tab på mere end 5% i Q4, 2018, hvilket er det største procentuelle tab siden 1950, med undtagelse af et kvartal i finanskrisen i 2008 der overgik. Tag fx verdens største pensions fond, Japan’s Government Pension Investment Fund, som har mere end 50% af deres aktiver i globale aktier. I løbet af Q4, 2018, oplevede de et tab på 9,1%, hvilket svarer til ca. $136 milliarder. Dette er et signifikant tab på kun 90 dage for en pensionsfund. Jo sværere disse fonde får det med deres nuværende porteføljeallokering, jo større er sandsynligheden for, at de starter deres eksponering mod kryptomarkedet med bare 1% eller 2%, hvilket i sig selv vil give kryptomarkedet en kæmpe kapital tilførsel. Yale, Stanford, MIT, Notre Dame, UNC og senest Harvards fonde har allerede eksponeret sig mod Bitcoin, kryptoaktiver og blockchain teknologien. Forhåbentligvis ser vi mange andre institutionelle investorer følge trop indenfor de næste par år.
  • Facebook søger $1 milliard i Venture Capital til at udvikle krypto projekt: Rygterne vedrørende Facebooks udvikling af deres stable coin kryptoaktiv tager til. Senest lyder rygterne på, i følge en New York Times tech rapporter ved navn Nathaniel Popper, at Facebook søger $1 milliard til at udvikle krypto projektet. Angiveligt skulle det bl.a. skyldes at de ønsker forskellige investorer til projektet, fremfor at udvikle det hele in-house med egne investeringer, da det falder mere i tråd med det decentraliserede univers som krypto er.