Jack Dorsey donerer $1 mia. til at bekæmpe COVID-19
Jack Dorsey, der er stifter og CEO af Twitter og Square, annoncerede d. 7. april på Twitter, at han vil donere $1 mia. af hans Square aktier, svarende til 28% af hans samlede formue, til at bekæmpe coronavirussen. Specifikt er det doneret til en virksomhed ved navn Startsmall som i første omgang skal bekæmpe corona pandemien, og efterfølgende vil fokus være på pigers sundhed, uddannelse og UBI (Universal Basic Income) – altså at hæve den gennemsnitlige indkomst for kvinder. Jack Dorsey har altid være fortaler for transparens og gennemsigtighed, og netop derfor har han lavet et Google Spreadsheet, hvori man kan følge alle donationer og betalinger som bliver foretaget via Startsmall, så man kan følge med i hvad de $1 mia. bruges på.

Ny Bitcoin fond er nu at finde på Toronto Stock Exchange
Det Canadiske investeringsselskab, 3iQ, har nu fået deres Bitcoin fond lanceret på Toronto Stock Exchange, efter de tilbage i oktober ansøgte om at få lov til dette. De første handler herpå blev foretaget i torsdags. Fonden er opdelt i to forskellige former for aktier; Klasse A som er målrettet mod alle typer af investorer, og Klasse F som er målrettet mod institutioner. Kun Klasse A er at finde på Toronto Stock Exchange, og den totale værdi af disse aktier er ca. $14 mio.

Fonden fungerer på samme måde som et ETP (exchange-traded-product), altså hvor investorer køber aktier i en fond og får eksponering mod ændringer i de underliggende aktivers priser over tid. I dette tilfælde tracker fonden Bitcoin prisen ved brug af et index udviklet af MV Index Solutions (som kommer fra VanEck i Europa) samt CryptoCompare, der tilbyder markedsdata indenfor kryptoindustrien, ligesom CoinMarketCap. 3iQ’s præsident og CEO udtaler at det er svært tidspunkt at lancere dette på midt i den nuværende krise: “Det er svært at lancere sådan et unikt produkt i samme periode som investorer er bekymret omkring beskyttelse af deres kapital. Men, langtidsbeskyttelse af købekraft er hvad Bitcoin handler om.”

New York kraftværk sælger 30% af deres Bitcoin mining til institutionelle købere
Greenidge Generation, som vi kunne berette om i starten af marts, at de var begyndt at mine Bitcoins har nu taget skridtet videre. De har solgt 30% af deres terahashes per sekund (TH/s) af Bitcoin mining kraft til en række købere bestående af hedge fonde og familiekontorer. Salget blev faciliteret af BitOoda Digital, som via deres hash kontrakter, kan tillade institutionelle købere at få eksponering til Bitcoin mining uden at skulle købe og opsætte udstyret til det.

1 TH/s kan ca. producere 0,00001709 BTC hver dag, hvorfor denne aftale svarer til ca. 1,81 BTC om dagen, da de har solgt 106.000 TH/s. Den præcise pris for denne aftale er ikke offentliggjort, men andre mining udbydere har markedsført sig på omkring $23 per TH/s for deres nyeste maskiner. Tim Rainey, der er CFO i Greenidge udtaler: “Ved at tilbyde den samme form for tids-testede hedging egenskaber, som vi ser i de traditionelle commodities markeder, kan sådan et produkt her bringe fordelene ved ren og energi-efficient Bitcoin mining fra Greenidge til institutionelle investorer i hele USA”.

Vi kunne tilbage i starten af marts rapportere om, at Greenidge via deres 7.000 mining maskiner kan producere ca. 5,5 Bitcoins pr. dag. De har siden da investeret yderligere i hardware, og det præcise antal i dag vides ikke.

Chicago DeFi Alliance er blevet stiftet
Flere af de trading selskaber med størst erfaring i Chicago er gået sammen om at promovere DeFi (Decentralized Finance). Fokus for denne alliance er at tilbyde rådgivning, kapital og mentorprogrammer til udvalgte krypto startups. TD Ameritrade, Cumberland, CMT Digital, DV Trading, Jump Capital, Volt Capital samt DeFi startup Compund er alle en del af Chicago DeFi Alliance (CDA). Chicago har længe været kendt som frontløber ift. at handle med digitale aktiver, hvorfor det giver mening, at flere af de største spillere nu samler sig og vil hjælpe krypto startups med at fremme innovationen yderligere. Årsagen til at dette sker under den nuværende krise er også, at de ønsker at tilbyde økonomisk hjælp til startups der grundet den makroøkonomiske situation har brug for det. DeFi er fortsat en industri der er i et meget tidligt stadie, og produkterne er alt for komplekse til at blive brugt for den gængse bruger. Det er blandet andet dette CDA ønsker at afhjælpe.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du kontakte os her.