JPMorgan åbner døren for kryptoindustrien med Coinbase og Gemini som nye kunder
JPMorgan udvider sine bank services til kryptoindustrien for første gang, ved at lande 2 af de største kryptobørser i industrien, nemlig Coinbase og Gemini. JPMorgans CEO er citeret for førhen at kalde Bitcoin for et ‘svindelnummer’, så det er positivt at se hvordan holdningen har ændret sig. Det er et bemærkelsesværdigt træk af JPMorgan, specielt i USA hvor det kan være svært for kryptoselskaber at få bank-services, da hele industrien betragtes som høj risiko. Indtil nu har handelsbørser og andre kryptoselskaber arbejdet sammen med kryptovenlige banker som fx Silvergate. JPMorgan tilbyder Coinbase og Gemini’s amerikanske kunder at de kan lave indskud og udbetalinger via bankoverførsler, og de hjælper også børserne med håndtering af kontanter. At en af USA’s største banker ikke længere ser et problem med at servicere kryptoselskaber er endnu en blåstempling af, at industrien stille og roligt bliver mere mainstream.

Crypto.com sælger nu sine VISA kort til Europa
Crypto.com har netop annonceret at de er begyndt at sende deres MCO VISA kort til 31 lande i Europa. De bliver således den første kortudbyder til at tilbyde krypto-kort i både Asien, EU og USA. Deres MCO VISA kort var et af de første på markedet, da de lancerede i Singapore i 2018, og det er nu et af de mest tilgængelige kort i verden. Siden 2018 har konkurrencen for krypto-kort steget markant med bl.a. Coinbase der også har lavet et partnerskab med VISA på lignende produkter. Kris Marszalek, medstifter og CEO af Crypto.com udtaler: “Crypto.com har adskildt sig fra flokken ved at bygge et end-to-end krypto økosystem der tilbyder høje niveauer af sikkerhed. Vores brugervenlige app er et samlet midtpunkt til at håndtere alle ens finansielle behov indenfor krypto; så snart kortene er parret med appen så kan brugerne købe, sælge og tjene krypto og de kan få et lån med det samme.”

Lanceringen i Europa kommer efter succesfulde lanceringer i England og i USA. Det amerikanske kort tilbyder både krypto og FIAT indskud og er kompatibelt med både Apple og Google Pay. Ved at bruge FIAT igennem Crypto.com kortet kan man tjene op mod 5% i ”cash back” i krypto.

Crypto.com tilbyder 5 forskellige niveauer af MCO VISA kort. Der trækkes ingen årlige eller månedlige gebyrer, der er rabatter på Spotify, Netflix og Amazon Prime, lufthavns lounge adgange for udvalgte kort, ingen omkostninger ved at hæve, tryk-og-betal funktionalitet og konkurrencedygtige rente gebyrer mellem banker.

Kryptovaluta markedet bliver mere og mere koncentreret i øjeblikket

Volumen på største exchanges koncentreres

Bitcoin, Tether og Ethereum står for 90% af alt handelsvolumen af top-10 kryptovalutaer på handelsbørserne for de digitale aktiver. Til sammenligning var det samme tal på 75% for et år siden. Ændringen kommer sandsynligvis som følge af de store fald der blevet oplevet tilbage i marts, hvor Bitcoin sammen med mere end 5.000 andre coins styrtdykkede. Dette fik mange investorer til at søge sikkerhed i Tether (USDT), som er en stablecoin, altså et kryptoaktiv der repræsenterer en dollarværdi med en 1:1 relation.

Kroatien får sin første Bitcoin investeringsfond
Finanstilsynet i Kroatien, Hanfa, har tirsdag i sidste uge godkendt en Bitcoin investeringsfond. Virksomheden der står bag fonden hedder Griffon Asset Management og fonden hedder Massive Digital Asset Fund. Hanfa har også godkendt den kroatisk statsejede bank HPB til at kunne tage mod ind- og udbetalinger. Fonden investerer udelukkende i Bitcoin, og investorer kan investere både med FIAT og med Bitcoin. Bitcoin fonden tager et fast, årligt 2,5% administrationsgebyr ligeså vel som et udgangsgebyr på 3,5% hvis investorer forlader indenfor et år, og 2,5% hvis det er indenfor 2 år. Herefter forsvinder dette gebyr.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.