Just Eat tager imod Bitcoin på 15.000 restauranter i Frankrig
Just Eat, der i dag opererer i 13 forskellige lande, har tilføjet muligheden for at betale med kryptovaluta i Frankrig. Virksomheden har lavet et partnerskab med Bitpay, en engelsk kryptovaluta betalingstjeneste. Det kunne tyde på, at tiltaget skyldes at Just Eat i Frankrig er blevet købt af Takeaway.com, som har accepteret Bitcoin betalinger siden 2017 på andre platforme.

For at kunne betale med Bitcoin skal brugere lave deres egen wallet og forbinde den til Just Eat appen, hvorefter man kan vælge Bitcoin ved betalingen. Prisen på Bitcoin beregnes som den nuværende pris på Bitpay. 

Danskejede Bitcoin Suisse sørger for Schweiz tager imod Bitcoin som skattebetalinger
Den schweiziske kanton (region), Zug, som er kendt som krypto-valley, grundet de utallige krypto virksomheder der eksisterer i området, vil begynde at tillade deres indbyggere at betale skat i Bitcoin og Ether. 

Skatte betalinger ved brug af kryptovaluta vil være tilgængelige til både virksomheder og private individer op til et beløb af 100.000 Schweizerfranc,” udtalte kantonen i en pressemeddelelse i torsdags. Regionen med ca. 127.000 indbyggere samarbejder med danskejede Bitcoin Suisse AG, som konverterer den digitale valuta til schweizerfranc og overfører beløbet til staten. 

Zug, der er kendt for dets lave virksomhedsskatter, har accepteret Bitcoin som betalinger for diverse offentlige services siden 2016, fx kan du køre med offentligt transport og betale med krypto. De har også inspireret ski området Zermatt til at tage imod kryptobetalinger.

Kazakhstan vil investere yderligere 4,5 milliarder i Bitcoin mining
Kazakhstans nye digitale udviklingsminister, Bagdad Mossin, har planer om at forstærke landets økonomi med at udvide deres krypto mining sektor med en 300 milliarder tenges investering (svarer til DKK 4,5 mia.) Mussin argumenterer for at landets billige adgang til elektricitet, giver dem en fordel ift. krypto mining, hvorfor en udvidelse af deres allerede succesrige mining drift, kan få omsætningen til at blive endnu højere.

“Mere end 80 milliarder tenge (knap DKK 1,2 mia.) er investeret i denne sektor” udtalte Mussin. “I dag har vi foreløbige aftaler omkring at investerer yderligere 300 milliarder tenge (DKK 4,5 mia.)”

Kazakhstan, der allerede har 13 mining farme, har 4 yderligere der er ved at blive bygget. I følge Cambridge universitets “Center for Alternative Finance” (CCAF), så står Kazakhstan allerede for mere end 6% af Bitcoins globale hash rate per april måned 2020. Det er altså den fjerde største mining nation i verden, efter Kina, USA og Rusland (se nedenfor).

Takket været deres oliedrevne økonomi, så har Kazaksthan noget af den billigste elektricitet i verden, med priser helt nede på 0,04 kWh. Kazakhstan har i løbet af de seneste år vokset til at være en af de lande med størst mining drift, hvilket bl.a. skyldes deres attraktive regulationer. I juni blev flere lovforslag vedtaget som effektivt legitimiserede Bitcoin mining, i håbet om at tiltrække yderligere forretninger til landet.

I 2018 argumenterede centralbanken i Kazakhstan for at ulovliggøre kryptovaluta, så det må siges at være en u-vending landet har haft gang i rent lovgivningsmæssigt. 

Eurozonen er tæt på afklaring vedrørende om de skal lancere en digital Euro
Præsidenten af den europæiske centralbank, Christine Lagarde, har indikeret at Eurozonens centralbanker er tæt på en beslutning vedrørende om de skal fortsætte udviklingen af en centralbanks digital valuta (CBDC). Lagarde’s kommentarer kommer efter en tale der er givet til en konference i Tyskland vedrørende banker og betalinger i en digital verden. Hun fortalte at EU ikke har råd til at blive til at hænge i bremserne vedrørende udviklingen af digitale betalingsmetoder. 

Den globale pandemi har accelereret behovet for digitale løsninger, og Lagardes holdning er lige nu, at EU lakker bagefter ift. sine konkurrenter, hvor hun især sætter fokus på manglende betalings integrationer på tværs i Europa. Hun udtalte også, at mens en digital euro ville “tillade Eurosystemet at være på frontlinjen af innovation”, så skal de forbundne risiko stadig undersøges dybdegående først. 

“Eurosystemet har endnu ikke taget en beslutning vedrørende at introducere en digitale euro. Men som så mange andre centralbanker verden over, så undersøger vi fordelene, risikoen og de driftsmæssige udfordringer for at gøre sådan. Resultaterne af Eurosystem task force forventes at blive præsenteret til offentligheden i løbet af de kommende uger.

Meget tyder altså på, at vi indenfor kort tid har en afklaring om en digital Euro er på vej.

Brasiliansk digital valuta er mulig i 2020
Præsidenten af centralbanken i Brasilien udtaler, at en centralbanks udstedt digital valuta (CBDC) er mulig allerede i 2020. Udtalelsen kommer i forlængelse af en diskussion af det kommende betalingssystem i Brasilien ved navn PIX, som har “alle ingredienser til at have en digital valuta” i følge præsidenten. 

Han lavede i denne måned en 12-medlems gruppe som skulle levere en færdig rapport indenfor seks måneder.  Sidste måned nedsatte den brasilianske centralbank en gruppe til at studere i mulighederne, anvendelsesområderne og de samfundsmæssige fordele ved en CBDC. Målet med Brasiliens PIX betalingssystem, der ikke er rettet mod forbrugere, er at lave kommercielle transaktioner billigere og mere efficiente. Det forventes at lanceres i november.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.