Kendt amerikansk kryptobørs ekspanderer til Storbritannien
Winklevoss tvillingernes kendte kryptobørs, Gemini, vil ekspandere til Storbritannien efter de har fået  en ‘elektroniske penge licens’ fra the Financial Conduct Authority. Det New York baserede selskab vil nu lade kunder i Storbritannien købe produkter med Bitcoin ved brug af almindelige debit kort. Derudover vil kunder der vil investere i kryptovaluta kunne lægge penge ind på børsen ved brug af bank overførsler, uden at skulle bruge valutavekslingskurser. 

Gemini er også igang med at blive licenseret i Singapore. 

Amerikanske banker kan nu tilbyde services til stablecoin udstedere i USA
U.S. Office of the Comptroller of the Currency (OCC) har udgivet en helt ny guide, som officielt klarlægger at nationale banker kan tilbyde services til stablecoin udstedere i USA. En stablecoin er en kryptovaluta som repræsenterer en FIAT-valuta, fx USD i de fleste tilfælde, og giver en 1:1 eksponering mod denne FIAT valuta. Sammen med Securities and Exchange Commission (SEC) har de publiceret en stablecoin guide i mandags, som giver den første detaljerede beskrivelse af hvordan kryptovalutaer der er bakket op af FIAT valutaer skal behandles under loven. Indtil i mandags var der ingen føderal klarhed omkring stablecoins. 

Jonathan Gould fra OCC forklarer, at mens banker skal foretage en grundig due diligence og forsikre at de analyserer risikoen ved at give bank services til stablecoin udstedere, så er de nødt til at tage stilling til det, eftersom stablecoins stiger kraftigt i popularitet. 

Brian Brooks der er acting Comptroller of the Currency udtaler: “Nationale banker og føderale opsparings foreninger engagerer sig i øjeblikket i stablecoin relaterede aktiviteter, der involverer milliarder af dollars hver eneste dag. Denne holdning tilbyder bedre regulatorisk sikkerhed for banker indenfor det føderale banksystem til at tilbyde deres kunder services på en sikker måde.

Tidligere bank veteraner starter 320 millioner krypto fond
Flere bank veteraner som har styret adskillige afdelinger i HSBC, Citigroup og Merrill Lynch har nu droppet den traditionelle finansverden, for at investere i kryptovaluta. De har stiftet Liquibit Capital, som er en krypto-fond baseret i Hong Kong, og som håndterer aktiver for mere end 320 millioner kr. Liquibit rygtes at have en porteføje bestående af Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Litecoin og EOS, og som opbevares af Fireblocks. Det forventes at de også vil begynde at handle adskillige derivater, herunder optioner og futures. Joseph Chang, der var tidligere head of equities trading og prime finance hos Merril Lynch, og som er Chief Investment Officer hos Liquibit Capital, udtaler at regulatoriske unødigheder samt en overflod af mellemmænd i investeringsbankerne overbeviste dem om at søge mod kryptovaluta markederne.

Investeringsselskabet Blockchain Capital tilslutter sig Libra Association
Libra foreningen annoncerede i fredags, at Blockchain Capital vil rådgive dem på skabelsen af deres globale betalingssystem. De vil også kunne gøre brug af Blockchain Capitals netværk af eksperter og industri figurer, udtaler Dante Disparte, som er Libra’s Head of Policy and Communications. 

Blockchain Capital, som blev stiftet i 2013, har investeret i mere end 80 krypto selskaber, herunder coinbase og Ripple. 

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.