Paul Tudor køber Bitcoin som hedge mod pengeprintning
Den legendariske Makro investor og hedge fond manager, Paul Tudor Jones, har netop i sidste uge taget bladet fra munden og annonceret at han køber Bitcoin for at beskytte sig mod den store mængde penge der bliver printet fra verdens centralbanker, og den inflation der kommer som følge heraf. Han siger at Bitcoin minder ham om den rolle som guld spillede i 1970’erne. Jones er god for ca. $5,1 milliarder og har derudover som minimum $40 mia. i sin hedge fond, Tudor Investment Corp, hvorfor det altså ikke er småbeløber der nu kanaliseres ind i Bitcoin: “Den bedste profit-maksimerende strategi er at eje den hurtigst ridende hest,” udtaler Jones: “hvis jeg skal tvinges til at se ud i fremtiden, så tror jeg at det bliver Bitcoin.”

Han fortsætter med, at han blev tvunget til at forholde sig til Bitcoin pga. de massive pengepolitiske tiltag vi ser fra verdens centralbanker. Hans estimat er, at der er blevet printet $3,9 billioner af penge, svarende til 6,6% af det globale økonomiske output, siden februar: “Det er sket globalt med en sådan hastighed, at selv en markedsveteran som mig selv er målløs. Vi er vidne til ‘The Great Monetary Inflation’ – en udvidelse af mængden af penge der aldrig er set mage til før i den udviklede verden.” Udtaler Jones. Han er sikker på at guld vil klare det fint som et sikkert aktiv at investere i, da man kan stole på mængden af guld, i modsætning til vores gængse valutaer, og han ser nu en stigende rolle for Bitcoin i samfundet, da man i endnu højere grad kan stole på mængden af Bitcoin fremfor mængden af guld: “Det er bogstaveligt det eneste store, handlingsbare aktiv i verden, der har et kendt maksimalt udbud.”

Det er en kæmpe nyhed for kryptoindustrien at en sværvægter som Paul Tudor Jones går ind i markedet og samtidig taler højt om det – med en god viden omkring emnet. Han fjerner karriererisikoen fra andre hedge fonde i at gøre det samme, da de nu “blot kan følge trop”. Vi har i flere af nyhederne i år fokuseret på, at de store institutioner i højere grad investerer i kryptomarkedet end nogensinde før, og dette er blot det seneste datapunkt der understreger dette med alt tydelighed.

Square fortsætter med at slå rekorder
Square har endnu et kvartal sat en ny rekord for mængden af Bitcoin køb, hvor de i det første kvartal i 2020 nu er oppe over $300 millioner.

Square Bitcoin køb eksploderer i Q1, 2020

De er således oppe med 72% fra det sidste kvartal i 2019, og med 367% af det første kvartal i 2019 – altså har de solgt 367% mere Bitcoin end for et år siden. Square har nu samlet set købt for mere end $750 millioner Bitcoin over de seneste 12 måneder og er således blevet en stor aktør i andelen af spot indkøb (spot er hvor man køber de faktiske Bitcoins, hvorimod derivatives som fx futures produkter eller lignende er værdipapirer der er bundet op på Bitcoins – men hvor man ikke ejer dem).

Square er lavet af Jack Dorsey, der også er stifter og CEO af Twitter, og han er som bekendt stor fortaler for Bitcoin. De har via deres cash app gjort det meget nemt for folk hver uge at købe en lille smule Bitcoin – noget som folk benytter sig af, og som i høj grad tager til, som tydeligt vises af ovenstående tal. Vi er gået nærmere i dybden med Square i forrige artikler, som kan læses her og her hvis man ønsker flere detaljer omkring Square.

Ukraine overvejer at mine kryptovaluta med atomkraftværker
Ukraine har som følge af COVID-19 lockdown en masse overskydende energi, som de ikke får brugt. Dette overvejer deres energiminister nu at bruge til at mine kryptovaluta, da det er en god, midlertidig og efficient måde at omsætte overskydende energi. Han skrev om disse tanker i et opslag på Facebook d. 6. maj 2020, som bl.a. lyder: “Der er en måde at lave dette passiv om til et aktiv på. En af de moderne tilgange for at bruge overskydende elektricitet er at dedikere det til kryptovaluta mining. Det vil ikke blot tillade at bibeholde den nuværende belastning på kraftværkerne, men også sikre at virksomheder kan tiltrække ekstra kapital. Det vil derfor åbne vejen til en fundamental ny økonomi, nye tilgange og en ny markedsmodel.”

Ukraine undersøger generelt mulighederne for progressive løsninger ift. ikke at spilde energi, og har kurs mod digitalisering, ført an af deres præsident Volodymyr Zelensky. Ukraine energiminister har konkret foreslået, at det statsejede Energoatom skal undersøge potentielle måder at implementere kryptovaluta mining på landets atomkraftværker. Det bliver spændende at se hvad de effektuerer. Dette er netop et af argumenterne for at det at Bitcoin bruger strøm ikke er negativt; det hjælper faktisk verdenen med at optimere og gøre brug af energi vi ellers ikke kan skille os af med. Det eneste det kræver er noget hardware og en internetforbindelse. Hvis først stater begynder at spekulere i kryptovaluta mining så er det spændende om de vil omsætte (sælge) det krypto de erhverver sig, eller om de vil holde på det. I første omgang bliver det nok førstnævnte.

Bitcoin halving er i aften
Bitcoins sjældne begivenhed, der kun forekommer én gang hvert fjerde år, kommer til at ske i aften. Vi har uddybet hvad dette betyder i en artikel med titlen “Hvad er Bitcoin Halving”, og vi skal også i Millionærklubben og tale om dette emne i morgen kl. 09.00.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.