PayPal og Venmo vil tilbyde handel med kryptovalutaer til deres 325 millioner brugere
PayPal og datterselskabet Venmo forventes at tilbyde direkte handel med kryptovalutaer på deres platforme. Der vil blive en slags indbygget wallet i deres platform, hvorpå man kan opbevare sine kryptovalutaer, og købe og sælge dem. Det store spørgsmål er så om man også kan trække sine kryptovalutaer ud fra platformen, eller om man er tvunget til at beholde dem der.

Det er endnu uklart hvor mange kryptovalutaer der vil blive tilbudt at handle med, og ligeledes hvilke handelsbørser der skal facilitere det. Rygterne går på, at det bliver Coinbase og evt. også Bitstamp, hvor Coinbase og PayPal har haft et samarbejde siden 2016. Man kan på Coinbase i øjeblikket lave direkte udbetalinger i FIAT via PayPal, hvorfor det er nærliggende at de kunne udvide dette samarbejde.

PayPal kan se til deres konkurrenter hos Square og konkludere, at der er mange penge at hente i kryptomarkedet. Square har tilbudt køb af Bitcoin via deres Cash app siden midten af 2018, og deres omsætning fra Bitcoin i første kvartal i 2020 var $306 mio. Andre FinTech apps såsom Revolut har tilbudt handel med krypto siden 2017 i et samarbejde med Bitstamp, mens Robinhood først tilbød det i februar 2018.

Krypto er en ny måde at generere omsætning på og hvis vi kigger på de stillingsopslag PayPal er kommet med på det seneste, bekræfter de kun denne trend. I starten af 2020 kom der jobopslag til deres Blockchain Research Group med otte krypto-ingeniør positioner; fire i San Jose og fire i Singapore. Sidenhen er der kommet flere interessante stillingsopslag såsom “Technical Lead – Crypto Engineer”, hvor denne person skal stå for “nye initiativer for PayPal globalt set med et fokus på agilitet, time-to-market og innovation. Rollen inkluderer at designe, udvikle og vedligeholde kerne krypto produkter og features målrettet mod tilgængelighed, performance og skalerbarhed af PayPal services.” Derudover rekrutterer de også en “Blockchain research engineer”. Jobkravene til disse stillinger omfatter bl.a. Bitcoin udvikling såsom erfaring med C++, asymetrisk kryptografi og kryptografiske biblioteker.

PayPal og Venmo forventes at gå live med servicen indenfor 3 måneder.

FC Barcelonas token salg blev udsolgt på 2 timer
OBS. VGP CAPITAL anbefaler ikke folk at investere i hverken Chiliz (CHZ) eller Barca Fan Token (BAR). Dette er udelukkende informative nyheder og ikke investeringsrådgivning.

FC Barcelona har indgået et samarbejde med Chiliz om at udvikle et Barca Fan Token (BAR), hvilket vi også skrev om i februar. Salg af disse tokens gik live i sidste uge og der blev udsolgt på de 600.000 tokens der var til salg på kun 2 timer. De blev solgt for €2 hver, altså svarende til $2,26 – og dermed en samlet værdi på $1,3 mio. Prisen har midlertidigt været helt oppe at vende på $6,72 og handles i skrivende stund til en pris på $4,96. Dette indikerer altså, at der er en høj efterspørgsel på BAR tokens, eftersom lanceringsprisen var $2,26.

Dette tokens performance har ikke noget at gøre med FC Barcelonas fodboldklub som underliggende aktiv eller deres performance på banen. Det er designet til at øge fan engagement, hvor supportere kan erhverve sig nye tokens fra at deltage i undersøgelser, og man kan så bruge disse tokens til via Chiliz platformen at købe merchandise og andre oplevelser med klubben. Den første undersøgelse der laves, er muligheden for at deltage i beslutningen om designet af et nyt vægmaleri i førsteholdets omklædningsrum.

Initiativer som dette er spændende til at inkludere fans i udvalgte governance processer i en fodboldklub, og det er en nytænkende måde at gribe det an på. Det er dog vigtigt, at man ikke lader sig narre om at man køber aktier i FC Barcelona, for det er ikke tilfældet.

Sangeren Akon lancerer kryptovalutaen Akoin
OBS. VGP CAPITAL anbefaler ikke folk at investere i Akoin. Dette er udelukkende informative nyheder og ikke investeringsrådgivning.

Den Grammy-pris nominerede Akon prøvede for nogle år siden at konvertere Senegals lokale valuta til Euros i løbet af en rejse fra Dakar til Paris. Her blev han mødt med modstand, da de ikke tog imod de vestafrikanske CFA-franc: “Det åbnede virkelig mine øjne” Udtaler Akon på 47. “Det gav mig virkelig energi til at sige ‘Vi er nødt til at have vores egen valuta. Jeg er ligeglad med hvad det kræver – vi skal fixe dette.’”

Dette har medført at Akon har været med til at søsætte kryptoprojektet Akoin, en kryptovaluta der skal være den lokale valuta i Akon City, en 809 hektar by under udvikling i Senegal. Visionen med Akoin er at den skal adopteres på tværs af det Afrikanske kontinent og også længere ud end dette, med en lancering i tidlig juli, i følge projektets præsident, Jon Karas.

Akon har været en krypto-fan i årevis, og har været investeret i Bitcoin siden 2014. Han annoncerede sine planer for Akoin City i 2019 og fik opkøbt landet af den Senegalske regering tidligere i år. Regeringen tilbyder hverken kapital eller har ejerskab i Akoin. Akoin benytter sig af Stellar netværket og token salget forventes at startes i starten af juli, hvor kun 10% det samlede udbud sættes til salg. Der synes altså at være tale om endnu en meget centraliseret coin, som ikke lyder attraktiv at holde på nogle måder.

Veteransk råvare trader Hehmeyer går all in på krypto
Hehmeyer (før Hehmeyer Trading + Investments) er en etableret og respekteret global likviditets leverandør i det amerikanske futures marked og råvare industrien. Den Chicago-baserede virksomhed begyndte at tilbyde krypto services i 2017, og de har nu valgt at gå all in på kryptoindustrien, hvor de vil tilbyde algoritmisk trading og market making: “Vi har længe været fascineret af af potentialet ved kryptovalutaer.” Udtaler Chris Hehmeyer, der er CEO og stifter af Hehmeyer. “Den vedvarende vækst vi har observeret, har ført os til erkendelsen, at vi ikke længere kan holde afdelingen for digitale aktiver som bare en af vores fokusområder, men vi er nødsaget til at fokusere alt vores opmærksomhed mod det. Givet de seneste bekymringer fra den finansielle industri, som udspringer af COVID-19 krisen, har vi aldrig været mere sikre i vores tro. Vi er dedikerede.”

Hehmeyer tror på, at kryptoindustrien kan åbne døren til en lang række produkter som vi ikke har drømt om før, hvor decentraliseret finance (DeFi) blot er et af de seneste eksempler.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.