PayPal tilbyder handel med kryptovaluta
PayPal annoncerede i onsdags, at der fra og med den dag kan handles kryptovalutaer på deres platform. Kunder kan nu købe, sælge og opbevare deres kryptovalutaer direkte på deres PayPal konti, startende i USA.Vi skrev tilbage i juni om, at PayPal ville tilbyde handel med kryptovalutaer til sine brugere, og at de ville gå live indenfor 3 måneder. Noget af det vi ikke vidste dengang var hvilke kryptovalutaer det i første omgang ville understøtte.  Vi ved nu, at der er tale om Bitcoin, Litecoin, Ethereum og Bitcoin Cash som de første 4 kryptovalutaer på platformen. Vi har også fået svar på, at man ikke kan trække sine kryptovaluta ud fra PayPal platformen. Dette betyder altså, at du kan få en krypto eksponering, men det vil altid være PayPal som holder det for dig. Set fra et decentraliseringsperspektiv, og den generelle “ånd” der er i kryptofællesskabet er det altså ikke attraktivt. Den klassiske sætning: “Not your keys, not your coins” gør sig gældende her, som henviser til, at hvis du ikke selv har din private key, så er det ikke dine coins. I dette tilfælde har PayPal din private key. 

PayPal har fået tilladelse fra New York, hvor de har fået en “Bitlicense”, og derudover samarbejder de til at starte med med Paxos Trust Company, som har handlet med kryptovaluta i længere tid. På nuværende tidspunkt er servicen kun tilgængelig i USA.

PayPal præsident, Dan Schulman, kalder skiftet fra fysiske til digitale valutaer uundgåeligt og udtaler: “Vi samarbejder med central banker og tænker på alle muligheder for digitale valutaer og hvordan PayPal kan spille en rolle. Vores globale rækkevide, ekspertise med digitale betalingsløsninger og usammenlignelige sikkerhedsforanstaltninger giver os muligheden, og ansvaret, for at hjælpe med at facilitere og forstå disse nye instrumenter der kan bruges som mellemled i handler.” 

26 millioner virksomheder der bruger PayPal kan i 2021 tage imod kryptovaluta som betaling
Som led i ovenstående nyhed kom det også frem at alle selskaber, hvor man kan betale med PayPal, i løbet af 2021 også vil tage imod kryptovaluta som betaling. Der er her tale om 26 millioner virksomheder. Det er igen PayPal der fungerer som mellemled, hvor brugeren kan betale i fx Bitcoin, men PayPal så låser kursen, tager imod betalingen i krypto og afregner med virksomheden i dens respektive FIAT valuta (altså fx DKK hvis det var en dansk virksomhed).  Det gør ingen forskel for virksomhederne, men det gør krypto mere dagligdagsvenligt for alle PayPal brugere. 

Der er tale om endnu en kæmpe blåstempling af kryptoindustrien som følge af ovenstånde 2 nyheder, hvilket også har afspejlet sig i Bitcoins prisudvikling den forgangne uge. 

Paul Tudor Jones kalder Bitcoin for den bedste beskyttelse mod inflation
Milliardær hedge fond manager, Paul Tudor Jones, er blevet endnu mere positivt stemt omkring Bitcoin, som han kalder for den bedste beskyttelse mod inflation: “Jeg kan lide Bitcoin endnu mere nu end dengang. Jeg tror vi er de helt tidlige stadier for Bitcoin, og der er en lang vej forude.” 

Paul Tudor offentliggjorde tilbage i maj at han har købt Bitcoin, som svar på den største pengeprintning i vores historie, som vi har set fra den amerikanske centralbank – og som han mener vil medføre højere inflation: “Grunden til jeg anbefalede Bitcoin er, at det var på menuen som en inflations position, ligesom guld, kobber mv. Min konklusion er, at Bitcoin er bliver den bedste position mod inflation.” 

Den legendariske investor sammenligner også det at investere i Bitcoin, som at investere tidligt i Apple og Google: “Bitcoin har en enorm samling af virkelig, virkelig smarte og sofistikerede mennesker som tror på det. Det er ligesom at investere med Steve Jobs og Apple eller at investere i Google tidligt.”

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.