Robinhood er nu mere end 11 milliarder dollars værd
Robinhood, der er en gratis, social trading app, der tilbyder handel med alle mulige aktiver, herunder aktier og kryptovalutaer, er nu mere værd end store gambling virksomheder som MGM og Wynn.

Virksomheden har rejst $200 mio. mere i finansiering, hvilket har givet dem en markedsvurdering på $11,2 mia. Det er en markant stigning fra de $8,6 mia. som de blev vurderet til i en anden funding runde der blev lukket i sidste måned. Den voldsomt stigende markedsværdi for Robinhood, hvilket rygtes at blive børsnoteret snart, er et bevis på hvordan virksomheden er ved at ændre hele trading industrien, og er en de af klare vindere af COVID-pandemien. 

Robinhood har oplevet en markant øget efterspørgsel i 2020, og ifølge dem selv er deres forretningsmodel blevet valideret af, at tradere vil finde måder at skabe profit fra de store udsving (den høje volatilitet) i de finansielle markeder i øjeblikket. Robinhood er blevet så populær, at sofistikerede investorer holder øje med hvad der er populært på platformen lige nu. Med en vurdering på $11,2 mia. er Robinhood nu mere værd end nogle store S&P500 virksomheder, herunder Under Armour, CBOE Global Markets, Hasbro og casino virksomhederne Wynn Resorts og MGM.

Robinhood er samtidig under pres for at leve op til de krav der sættes fra myndighederne. De har givet unge investorer adgang til finansielle instrumenter der normalt har været forbeholdt erfarne investorer, og bl.a. derfor har amerikanske lovgivere presset dem til at forbedre deres sikkerhedsforanstaltninger. Dette kommer i kølvandet på en 20-årig studerende som begik selvmord, angiveligt efter at have opnået en negativ balance på $730.000 på Robinhood.

Robinhood annoncerede i sidste måned, at de venter med at gå globalt og udvide deres produkter til Storbritannien. Det nye inflow af penge skal i stedet bruges til at bygge deres trading platform og forbedre kundeoplevelsen.

Institutioner har investeret millioner af dollars i krypto fonden Pantera Capital
Pantera Venture Fund III har modtaget $165,7 mio. i investeringer fra lidt under 200 investorer, ifølge en indberetning sendt til U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) i sidste uge. Det er ca. $60 mio. mere end ved sidste indberetning i 2019 og mere end en fordobling af hvad de havde for to år siden, ved deres første indberetning.

Pantera har ikke oplyst om omsætningen for fonden. En af Panteras første investeringer var den institutionelle derivathandelsbørs, Bakkt, som tilbyder futures eksponeringer mod Bitcoin.

Investorer til ICO fra 2017 vil have deres penge tilbage, mens stifterne er forsvundet
Investorer fra Paragon Coin token salget i 2017, der blev foretaget som en ICO (Initial Coin Offering), kræver deres penge tilbage, men parret der står bag projektet kan ikke findes. De advokater, der førhen har repræsenteret de tiltalte, har trukket sig fra at repræsentere dem med begrundelsen at de ikke har samarbejdet med eller hørt fra de tiltalte i årevis. Paragon Coin rejste knap $12 mio. under token salget, og blev drevet af Jessica VerSteeg, en realitystjerne fra Iowa og hendes mand, Egor Lavrov, der er en russisk iværksætter.

Hip-hop kunstneren “The Game” er også tiltalt i sagsanlægget, da han har promoveret Paragon på de sociale medier. Paragon Coin fokuserede på cannabisindustrien, og brugte en masse penge på markedsføring på de sociale medier. De er altså endnu et klassisk eksempel på hvad der ligner et svindelnummer hvor de kunne indsamle mange millioner dollars på kort tid, uden at have et reelt produkt bag, og hvor stifterne efterfølgende er forsvundet fra jordens overflade. Mange investorer brændte nallerne på ICO’s i 2017 og 2018.

Den amerikanske centralbank eksperimenterer med en digital dollar
Lael Brainard, der er guvernør ved The Federal Reserve (forkortes FED – som er USA’s centralbank), fortalte i tirsdags at de laver eksperimenter med en hypotetisk digital dollar ifbm. diverse undersøgelser. De er ikke nået til en formel udstedelse, da dette ville være en større proces involverende regeringen og andre aktører. Udover FED’s interne arbejde så er Boston Fed og Massachusetts Institut for teknologi også engageret i en “flere-årig tilgang til at bygge og teste en hypotetisk digital valuta for central bank brug,” udtaler Brainard.

Hun fortsætter: “De lektioner vi kan tage med os fra dette samarbejde vil blive publiceret, og enhver kodebase der er udviklet gennem dette tiltag vil blive tilbudt som open-source software til brug for enhver der vil eksperimentere.”

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.