Square køber Bitcoin for 315 mio. kr. 
Det er ikke mere end et par måneder siden, at MicroStrategy, verdens største business intelligence virksomhed gjorde Bitcoin til deres primære reserve aktiv, og siden da har vi set flere virksomheder følge trop i at allokere dele af deres likvide midler direkte i Bitcoin. Square, der er det amerikanske svar på MobilePay, og hvis CEO, Jack Dorsey, der også er CEO for Twitter, annoncerede i torsdags at de har købt 4.709 Bitcoins – altså svarende til 1% af virksomhedens samlede aktiver. Det er altså $50 mio. (315 mio. kr.) Square har købt Bitcoin for.

Square har en samlet markedsværdi på mere end 500 mia. kr. – det er altså en kæmpe børsnoteret virksomhed der går ind og blåstempler Bitcoin mere end de allerede har gjort. Deres pressemeddelelse lyder som følger:

“Square tror på, at kryptovaluta er et instrument der giver økonomisk selvstændiggørelse, og som giver verdenen en måde at deltage i et globalt monetært system, hvilket stemmer overens med virksomhedens mission.”

Square’s CFO, Amrita Ahuja, uddyber efterfølgende: “Vi tror på, at Bitcoin har potentialet til at blive en allestedsnærværende valuta i fremtiden. Mens den vokser i adoption, er vores intentioner at lære og deltage i en disciplineret tilgang. For en virksomhed der bygger produkter baseret på en mere inkluderende fremtid, er denne investering et skridt på denne rejse.”

Square har allerede investeret i Bitcoin fra et produkt, ledelses og juridisk innovations perspektiv, men i dag går de altså også ind og investerer som et finansielt aktiv. Virksomheden lancerede i 2018 Bitcoin handel via Cash App, som tillader køb og salg af Bitcoin i små mængder, og hvis omsætning er steget hvert kvartal siden dens lancering. Derudover skabte de i 2019 virksomheden Square Crypto, som er en uafhængig gruppe, der udelukkende fokuserer på at bidrage til Bitcoins open-source arbejde. 

Square går meget op i gennemsigtighed, og af samme årsag har de lagt al dokumentation for processen bag hvordan de købte Bitcoin og lagde nogle af virksomhedens likvide midler over i dette aktiv, op så alle kan se det, for at inspirere andre virksomheder til at gøre det samme. Man kan læse disse dokumentationer her

Da MicroStrategy købte så massivt op i Bitcoin i august måned skrev vi, at flere virksomheder vil følge trop. Med 0% rente og den amerikanske centralbank der advokerer for højere inflation i fremtiden, er det den logiske beslutning at allokere i hvertfald lidt til inflations-sikre aktiver, som Bitcoin og guld. Det svære skridt er altid at være det første – det blev taget i august af Michael Saylor fra MicroStrategy, og nu har Jack Dorsey fulgt trop, en af de største iværksættere i moderne tid, og CEO af to af verdens største virksomheder. 

Dette er kun begyndelsen.

SEC formand ser en fremtid med tokenized aktier
I et webinar af Chamber of Digital Commerce, har formanden for SEC (Securities and Exchange Commission), Jay Clayton, kommet med en bemærkelsesværdig udtalelse, der bekræfter en tokenized fremtid. Tokenization er det at tage et aktiv fra den traditionelle verden, og putte retten til dette aktiv over i et token på en blockchain – hvilket i mange tilfælde vil give en øget demokratisering (tilgængelighed) af markeder, samt øget effektivitet.

Clayton udtalte at al aktiehandel i dag er elektronisk, sammenlignet med 20 år siden, hvor det var aktiecertifikater, og hvor alt i dag foregår elektronisk. Til dette tilføjede han yderligere: “Ligesom du havde aktiecertifikater, og nu har du digitale indtastninger som repræsenterer aktier, så kan det meget vel være tilfældet at alt dette i fremtiden bliver tokenized.”

Tokenization er et emne der typisk har været kendt i krypto-fællesskabet, så at formanden for SEC er ude at snakke om det højst sandsynligt bliver fremtiden, fortæller noget om hvor hurtigt krypto-industrien i øjeblikket bliver ‘godkendt’ af den traditionelle verden. Clayton udtaler også, at de er kommet skævt fra start i at regulere denne industri, og at de i dag står meget stærkere end for 3 eller 4 år siden: “Vi begynder at se fordelene fra blockchain teknologi, eller distribueret ledger teknologi, som kan bringe effektivitet til disse markeder.”

Ønsker du at høre hele indslaget kan du finde det her

Kina har gennemført verdens hidtil største pilot projekt, for deres digitale yuan
Kina har gennemført et pilot projekt for implementeringen af deres centralbanks udstedte digitale valuta (CBDC), nærmere specifikt deres digitale yuan. Fan Yifei, der er guvernør for centralbanken i Kina, udtalte på Sibos 2020 konferencen, at de har åbnet 113.300 digitale wallets for forbrugere, samt 8.859 digitale wallets for virksomheder i områderne Shenzhen, Suzhou og Xiong’an som deltager i pilot projektet.

De digitale wallets har processeret over 1 mia. kr. på tværs af 3,1 millioner digitale yuan transaktioner mellem april og august, hvor pilot projektet fandt sted. Det er altså den mest brugte CBDC indtil videre i en kommerciel ramme. 

Sammenkoblet med ansigtsgenkendelse, QR kode scanning og andre former for betalingsløsninger, så var der 6.700 forskellige use cases, som inkluderede retail handel, sundhedssektoren, transport, almindelige betalinger, offentlige services mv. 

Testene er siden blevet udvidet til bl.a. Beijing, og den digitale yuan’s nytte ift. turisme vil også blive undersøgt ved vinter OL i 2022 i Beijing.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.