Square tilbyder nu muligheden for at købe Bitcoin på faste tidsintervaller
Jack Dorsey, stifter og CEO af Twitter og Square, annoncerede på Twitter i sidste uge, at man nu over Square Cash App (deres mobile app) kan købe Bitcoin på faste intervaller, fx dagligt, ugentligt eller hver anden uge. Minimumsbeløbet man kan købe for er $10, men dette er en oplagt muligheden for folk der ønsker gradvist at investere mere og benytte sig af en dollar-cost-average (DCA) strategi. Idéen med en sådan strategi er, at man køber ind på faste tidsintervaller uagtet prisen, og på denne måde, kan man sprede risikoen for at købe på toppen af de voldsomme markedsudsving der er på Bitcoins pris.

Square Cash App annoncerede tidligere i år, at ca. halvdelen af deres omsætning i fjerde kvartal i 2019 kom fra Bitcoin køb (ca. $178 millioner). Førstegangs købere af Bitcoin fordoblede på platformen i tredje kvartal i 2019.

Hvad der også er bemærkelsesværdigt ved ovenstående tweet fra Jack er, at brugere nu kan vælge hvor mange sats de vil købe fremfor hvor mange Bitcoins de vil købe. 1 sat er den mindste enhed Bitcoin kan opdeles i, og svarer til 0,00000001 Bitcoin. Dette er vigtigt, da der stadig er en udbredt misforståelse blandt mainstream private købere, at man skal købe en hel Bitcoin, hvilket kan være en udfording med en pris på ca. $9.000 i skrivende stund. Med kun 21 mio. Bitcoins der nogensinde vil blive produceret, så vil det at eje 1 hel Bitcoin være sjældent at se i fremtiden, hvorfor man antager at det at prissætte og snakke i sats fremfor Bitcoin priser vil blive mere og mere udbredt, som tiden skrider frem og prisen stiger. Cash App er altså ikke de første til at prissætte betalinger i satoshis, men det er klart den største betalingstjeneste til at gøre det.

Irans præsident vil have fornyet lovgivningen omkring den voksende kryptoindustri
Irans præsident, Hassan Rouhani, fortalte i sidste uge embedsmænd fra Irans centralbank, energiministeriet og informations- og kommunikationsteknologi ministerierne at de skal have en ny national strategi til krypto mining, herunder regulering og omsætning fra mining.

Denne udmelding kommer blot et par dage efter, at det iranske parlament kom med et lovforslag til at bruge landets strikse valutaveksling og valuta smugling regulativer til kryptovalutaer. Dette lovforslag skal bl.a. tvinge krypto handelsbørser der opererer i landet til først at registreres hos den iranske centralbank, sandsynligvis for at forhindre for meget kapital i at forlade landet. Straffen for smugling i Iran kan både være bøder og fængsel.

Iran var et af de første lande til officielt at anerkende kryptovaluta mining som en legitim industri, tilbage i juli 2019. Regeringen udsteder nu mining licenser, hvilket giver virksomheder retten til at mine og dernæst sælge ethvert digital aktiv der produceres. I en industri rapport fra januar stod der, at over 1.000 af sådanne licenser var udstedt i de første 6 måneder. Iran sidder på nuværende tidspunkt på ca. 4% af Bitcoins totale hashrate (altså groft sagt står de for 4% af den mining der foregår på Bitcoin), hvilket er mere end en fordobling siden september 2019. De er altså kun overgået af Malaysia, Kasakhstan, Rusland, USA og Kina.

Man ved ikke med sikkerhed hvorfor Rouhani vil have embedsmænd til at se nærmere på lovgivningen omkring Bitcoin mining. Et bud er, at med de skærpede krav omkring kapital der skal forhindres i at forlade landet i form af kryptovalutaer, så vil præsidenten sikre at miners heller ikke kan undgå at regeringen får en bid af kagen.

Bitcoins fra 2009 er blevet rykket på
50 Bitcoins, som er blevet minet (produceret) indenfor den første måned af Bitcoins levetid er i sidste uge blevet rykket på, for første gang nogensinde. Alle de adresser (wallets) fra Bitcoins tidlige levetid bliver der holdt stærkt øje med, da der ikke var mange mennesker der minede dengang, hvor Satoshi Nakamoto, Bitcoins anonyme skaber, var en af dem. Således skabte denne overførsel af Bitcoins også røre på Twitter, hvor der blev spekuleret i om det var Satoshi der var igang med at rykke nogle af sine coins. I takt med at nyheden gik viralt faldt prisen på Bitcoin også umiddelbart derefter.

Der er ingen beviser for, at Satoshi har noget at gøre med disse coins. Vi har at gøre med en person der ejer over 1 mio. Bitcoins, så hvis han endelig ville rykke på nogle af dem (hvilket det forventes han ikke gør), så ville det nok ikke være en ‘ubetydelig’ mængde af 50 stks. Tværtimod er der dygtige on-chain analytikere, der har lavet mønstre der indikerer hvilke coins der er minet af Satoshi og hvilke der ikke er. Hvis disse analyser er rigtige er det ikke Satoshi der er ejer af den adresse der har rykket på sine 50 Bitcoins.

Der er intet der kan konkluderes i denne sag, og det er heller ikke første gang at coins fra 2009 bliver rykket på, sandsynligvis heller ikke sidste. Men styrken af gennemsigtigheden på Bitcoins blockchain, og det at alle kan følge med i hvad der sker, ser vi igen et eksempel på her.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.