Squares Bitcoin omsætning er steget 600% i andet kvartal i 2020
Jack Dorseys Square fortsætter med at slå rekorder når det kommer til Bitcoin salg. Deres tal fra andet kvartal i 2020 kom i tirsdags og det var endnu engang imponerende. Squares samlede omsætning, inklusive Bitcoin omsætningen var $1,92 mia. hvilket er en stigning på 64% år over år.  Deres bruttoprofit, steg 28% år over år til $597 mio. Deres Cash App, som er et amerikansk alternativ til MobilePay, opnåede en bruttoprofit på $281 mio. hvilket er en stigning på 167% fra sidste år.

Det er via Cash App at kunderne kan købe Bitcoin direkte, og hvad der er mest interessant ved tallene fra Square er, at de hvert kvartal slår deres Bitcoin rekorder. Cash App lavede $875 mio. i Bitcoin omsætning og $17 mio. i bruttoprofit i andet kvartal i 2020. Dette er en stigning på henholdsvis 600% og 711% år over år.

Bitcoin omsætningen er 3 gange højere end i første kvartal i 2020, og fortæller altså en klar historie om en fortsat stigende efterspørgsel på Bitcoin. Kombineret med Bitcoin’s halving og de seneste prisudviklinger, er dette meget positivt for hele industrien.

Grayscale Investments bringer landsdækkende krypto reklamer til USA i denne uge
Barry Silbert, der er CEO og stifter af Digital Currency Group, som ejer Grayscale Investments (har bl.a. verdens største Bitcoin fond) vil begynde at lave landsdækkende krypto markedsføring i løbet af denne uge på TV. Barry annoncerede dette på Twitter, hvor han skrev at de vil lave TV reklamer på CNBC, MSNBC, FOX og FOX Business.

Hvordan kampagnen kommer til at udforme sig, er endnu uvist. Det kan både være de vil promovere en eller flere af deres 10 forskellige fonde, der giver eksponering mod kryptomarkedet, men det kan også være det bliver en mere generel “hør om fordelene ved Bitcoin” kampagne. Vi håber mest på sidstnævnte, da det sandsynligvis vil smitte bredere af på hele industrien, end blot specifikt på Grayscales produkter. Uanset hvad er det dog positivt, at de selskaber der har kapital til at markedsføre digitale aktiver, gør det, da det bringer det et skridt tættere på mainstream adoption.

Goldman Sachs udnævner Head of Digital Assets i nyt stort blockchain initiativ
Vi kunne i forrige uge berette om at banker i USA nu må opbevare digitale aktiver for deres kunder, hvor vi skrev at der ikke ville gå længe før bankerne ville begynde at røre på sig og lave initiativer i denne retning. Allerede nu ser vi de første tiltag, hvor Goldman Sachs har sat Mathew McDermott på som deres nye Head of Digital Assets. McDermott der bor i London har en radikal vision for markederne, hvor han tror på at alle verdens finansielle aktiver vil befinde sig på elektroniske ledgers i fremtiden, samt at aktiviteter der i dag kræver en lang række bankansatte og advokater, som fx børsnoteringer og gældsudstedelser, i høj grad kan automatiseres: “I de næste 5 til 10 år, kan du se et finansielt system hvor alle aktiv klasser og passiver hører hjemme på en blockchain, med alle transaktioner der naturligt finder hjemme på denne chain.” Udtaler McDermott i et interview. “Så hvad du gør i dag i den fysiske verden, det gør du så digitalt i stedet, hvilket vil skabe enorme effektivitetsforbedringer. Det kan være gældsudstedelser, sikkerhedsstillelse, lån udstedelser mm. I sidste ende vil du have et digitalt, finansielt økosystem, hvor mulighederne er rigtig store.”

McDermott har allerede udvidet sit team og fordoblet antallet med ansættelser i bl.a. Asien og Europa. Han har også hyret JPMorgan Chase’s Head of Digital Assets Strategy, Oli Harri, som bl.a. var involveret i JP Morgans første digitale aktiv; JPM Coin. Han var også vice præsident for Quorum, som er en ethereum-baseret blockchain platform, der understøtter JPM Coin. Goldman undersøger også muligheden for at lave deres egen coin ifølge McDermott: “Vi undersøger den kommercielle gennemførlighed af at lave vores eget digitale fiat token, men det er stadigt i et tidligt stadie, hvor vi fortsætter med at arbejde forskellige use cases igennem.”

McDermott erkender, at hans afdelings formål er at “disrupte” status quo, hvilket i dette tilfælde betyder måden banker og advokater agerer på, på nuværende tidspunkt. Han indikerer også, at der er en markant stigende interesse for kryptovalutaer: “Vi har helt bestemt set en øget efterspørgsel på tværs af vores institutionelle klienter, som undersøger hvordan de kan deltage i denne industri. Det føles helt bestemt som om, at der er en genopliven af interesse for kryptovalutaer.”

Electric Capitals nye $110 mio. fond er 90% institutionel kapital
Electric Capitals nye venture capital krypto fond inkluderer adskillige hemmeligholdte universitetsfonde, og i alt 90% af pengene kommer fra større institutioner: “De fremadtænkende investorer, der hurtigt identificerer nye trends, er allerede signifikant “off zero” (nul-eksponering mod krypto) og nu kigger alle på disse institutioner og siger: “måske skulle jeg også begynde at få en eksponering mod krypto.” udtalte medstifter Avichal Garg i et interview.

Electrics nye fond vil investere i krypto startups, krypto tokens eller en hybrid mellem de to. Checks vil være mellem $1 mio. til $10 mio. og fokuserer på tidlige investeringer i virksomheder. Tidlige investeringer fra fonden inkluderer bl.a. DerivaDEX som aktier, hvor tokens investments bl.a. inkluderer Celo og NEAR samt likvide beholdninger af Bitcoin, Ether (ETH) og Maker (MKR). Den anden fond vil fortsætte med at fokusere på protokoller, decentralized finance (DeFi) og virksomheder der kan hjælpe kryptomarkedet.

Hvad der virkelig har drevet institutionel interesse skyldes i følge Gang i høj grad de makroøkonomiske forhold vi øjeblikket ser: “Det der virkelig var vendepunktet, var alt den pengeprintning vi så i marts.”

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.