• Starbucks kommer til at tage imod Bitcoin: Starbucks har annonceret at de i 2020 vil tage imod Bitcoin indbetalinger. Dette skal gøres i samarbejde med Bakkt, der er ejet af New York Stock Exchange og som sælger Bitcoin futures, der ønsker at tilbyde mere end blot futures handel med Bitcoin, men altså også at facilitere at butikker og virksomheder kan tage imod Bitcoin betalinger via dem. Bakkt satte i øvrigt også for nyligt en ny daglig rekord for antallet af Bitcoin futures der blev handlet med, hvor det nåede op på 1.179 styks d. 26. oktober. Et klassisk modargument mod Bitcoin er bl.a. at det ikke kan bruges til at købe en kop kaffe, hvilket naturligvis er en anden måde at sige, at det ikke bruges til betalinger endnu. Starbucks har mere end 30.000 butikker verden over, så det er endnu en blåstempling af Bitcoin som valuta, at et stort verdensomspændende brand som dette vil tage imod betalinger i det. 
  • Canada har godkendt “The Bitcoin Fund”: Den canadiske kapitalforvalter 3iQ har fået godkendelse til at liste “The Bitcoin Fund” på Toronto Stock Exchange. Fonden vil give både institutionelle- og retail investorer den første, offentlige markedseksponering mod Bitcoin på de traditionelle markeder. Gemini står for custody i dette samarbejde, mens VanEck har hjulpet 3iQ med at udvikle et Bitcoin benchmark fra deres MV Index Solutions division. Dette er ekstremt positivt for Bitcoin og ikke mindst investorerne i Canada, da de kan få eksponering mod den via produkter og services de allerede kender. Samtidig viser det igen kontrasten til hvor anti-Bitcoin USA i øjeblikket er. Der har været et utal af forsøg på at få en lignende ETF på benene i USA, bl.a. af ansøgere fra Gemini, VanEck og Bitwise. Disse er alle blevet afvist af SEC (Securities and Exchange Commision), hvilket har medført at deres naboer fra Canada har et produkt før dem. Ligesom kapløbet med Kina ser USA ud til at falde bagefter (se sidste uges nyhed her). Måske kan Canadas godkendelse af denne ETF være en øjenåbner for SEC og få dem til at være mere imødekommende overfor kommende ansøgere.
  • Amerikansk virksomhed vil lave blockchain-baseret betalingsnetværk: Paxos Trust Company, har i sidste uge annonceret at de har fået et “no-action” brev fra SEC, for deres Paxos Settlement Service, hvilket betyder at de må fortsætte med arbejdet. Produktet skal tillade amerikanske aktier at blive behandlet på et blockchain-baseret netværk. Planen er for nu to pilot-brugere, men det er nogle store spillere i form af Credit Suisse og Société Générale, der begge er store europæiske banker. Produktet vil sandsynligvis medføre drastisk reduceret handelsomkostninger og behandlingstider. Et no-action letter fra SEC er sjældent i disse tider, og det antages derfor at Paxos virkelig har haft styr på deres ansøgning, for at få lov at komme igennem med dette produkt. Over de næste år vil vi se mangle betalingssystemer skifte til en form for distribueret ledger teknologi, såsom blockchain, eller hvertfald have et element af det i sig. Det kommer til at tage tid, og produkter som dette er de første til at bane vejen.