Twitter er blevet hacket
Twitter blev i onsdags hacket, hvor flere af verdens mest kendte personer fik overtaget deres profiler. Elon Musk, Bill Gates, Kanye West, Barack Obama, Joe Biden og Jeff Bezos er blot få eksempler på de individer der fik overtaget deres profiler, og hvor hackerne tweetede lignende beskeder fra dem. Flere større virksomheder var også påvirket, herunder Apple, Coinbase, Uber mv. Angrebet var meget uopfindsomt, med klassiske: “send mig 1 Bitcoin og få 2 tilbage” (se eksempel nedenfor).

Normalt vil sådanne angreb kun involvere en enkelt bruger, hvorfor det er sjældent at se så mange højt profilerede individer og virksomheder være angrebet på samme tid. Flere af disse profiler har haft “Two Factor Authentication” (2FA) slået til, hvorfor det var usandsynligt at hackerne skulle have fået adgang til alle profilerne samme tid. Det stod derfor hurtigt klart, at det var Twitter der var blevet hacket internt, og at hackerne derigennem havde adgang til alle profilerne. 

Det er vigtigt at pointere, at dette er en situation man ikke er nået til bunds i endnu, og alt fakta derfor ikke er lagt på bordet. Med det sagt, er der flere forskellige kilder der rapporterer, at hackere har pralet på diverse undergrunds forummer med, at de har betalt en Twitter ansat med at hjælpe dem med angrebet, og der er blevet delt billeder af et internt Twitter værktøj, der kan give adgang til profilerne. 

Hvad der er bemærkelsesværdigt, er den manglende opfindsomhed fra hackerne. De kunne have tjent markant mere på fx at shorte eller longe en aktie, en kryptovaluta eller et hvilket som helst andet investeringsprodukt, for derefter at skrive om aktivet fra alle disse profiler (i enten positiv eller negativ forstand). Forestil jer at Elon Musk tweetede at han trak stikket og at der ingen fremtid var i Tesla. Det ville uden tvivl have påvirket aktiekursen voldsomt. I stedet vælger de at bede om Bitcoins – en kryptovaluta som kan spores. Chainalysis, der er markedsleder indenfor at spore kryptovaluta transaktioner, har bl.a. fuld gang i at overvåge disse adresser og rapporterer blandt andet, at hackerne samlet set har erhvervet sig Bitcoins svarende til ca. $120.000

Der er flere større mediehuse der beskriver dette som et “Bitcoin scam”, hvilket ikke er retvisende. Det er et Twitter scam, på samme måde som at når du modtager en e-mail fra en nigeriansk prins der beder om $100.000, så er det et e-mail scam og ikke et US dollar scam. Det faktum at ansatte hos Twitter har adgang til samtlige profiler og man derigennem kan tweete igennem dem er meget kritisabelt, og noget som uden tvivl kommer til at give et eftersmæld. Jack Dorsey, der er CEO og stifter af Twitter erkender også i et tweet, at det er forfærdeligt at dette er sket (se nedenfor).

At hackerne så udnytter denne mulighed til at få betaling i Bitcoin fortæller igen blot om manglende opfindsomhed fra deres side, da disse transaktioner kan spores og da de kunne have tjent meget mere på en anden tilgang til det. På sigt tror vi på det kun er positivt, at så mange højt profilerede mennesker tweeter om Bitcoin, da det tvinger endnu flere folk til at søge på det og tage stilling til hvad det er.

Der er investeret 1,4 milliarder dollars i Grayscale’s krypto produkter på det første halve år i 2020
Grayscale Investments, der tilbyder krypto-eksponering for institutionelle investorer er netop kommet med deres kvartalsvise rapport for 2. kvartal i 2020 og tallene overstiger igen alle rekorder. I andet kvartal i 2020 er der blevet investeret $905,8 mio. i deres produkter, hvilket bringer den samlede foreløbige mængde i 2020 til $1,4 milliarder på det første halve år, hvilket fremgår af nedenstående graf.

Dette bringer deres samlede aktiver under forvaltning til at være $4 milliarder, hvilket kan ses i nedenstående graf.

I deres seneste rapport, som kan hentes her, beretter de, at størstedelen af investeringerne (84%) kommer fra institutionelle investorer, domineret af hedge fonde. 

Deres Grayscale Bitcoin Trust (altså deres Bitcoin produkt) fortsætter med at lede efterspørgslen med $751,1 mio. investeret i det forgangne kvartal, hvilket bringer det andet kvartal i 2020 til det fjerde kvartal i streg med nye rekorder af penge investeret (se nedenfor).

Grayscale beretter yderligere, at tilstrømningen af penge siden Bitcoins halving i maj, har overstiget antallet af nyligt producerede Bitcoins i den samme periode. Altså overstiger efterspørgslen hos én enkelt aktør det antal der er blevet produceret siden halveringen.

Grayscale skriver bl.a. i deres rapport: “Med så meget tilstrømning af kapital til Grayscale Bitcoin Trust relativt til nyligt producerede Bitcoin, så er der en signifikant reduktion i presset fra udbuds-siden, hvilket kan være et positivt tegn for Bitcoin prisstigninger.”

Bank of England vil have en digital valuta indenfor få år
Bank of England (Englands centralbank) undersøger i øjeblikket om de skal have en CBDC (Central Bank Digital Currency), ifølge guvernøren Andrew Bailey: “Vi kigger i øjeblikket på spørgsmålet om hvorvidt vi skal have en Bank of England digital valuta” udtalte Bailey til et webinar begivenhed med studerende. “Vi vil fortsætte med at undersøge dette, da det vil have store konsekvenser for betalinger og samfundet i almindelighed. Jeg tror at vi om nogle få år vil bevæge os mod en eller anden form for digital valuta.” 

Advokater i Washington kan nu tage imod kryptovaluta som betaling
Advokater i USA’s hovedstad kan nu acceptere kryptovaluta som betaling for deres juridiske services, så længe at beløbet er rimeligt og advokaten kan beskytte den virtuelle ejendom. Beslutningen kommer fra “the District of Columbia Bar”, og kan læses her. De skriver bl.a. at advokater ikke kan stå imod ændringer i samfundet, selv hvis de ville, og at kryptovalutaer er en stigende accepteret form for betalingsmetode. Flere og flere advokatkontorer synes at tage imod kryptovalutaer som betaling, og både North Carolina, Nebraska og New York City advokerer for at kunne tage imod kryptovaluta som betaling. 

De skriver også, at kryptovalutaer ultimativt er en ny måde at overføre økonomiske værdier på, og at reglerne er fleksible nok til at tilbyde beskyttelse af kundernes interesserer og ejendom uden at forkaste teknologiske udviklinger. 

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.