Twitter og Square arbejder for Bitcoin
Mens flere af de store  tech konkurrenter som Facebook, PayPal osv. har fokus på at bygge deres egne kryptoaktiver, så har Jack Dorsey, der er CEO og medstifter af Twitter og Square, fokus på at bygge infrastruktur op om den kryptovaluta han mener vil være fremtiden, altså Bitcoin. Man kan over Square Cash (der er lignende MobilePay i USA) nemt købe Bitcoin, opbevare Bitcoin og sende Bitcoin til andre brugere. Mængden af Bitcoin salg over Square platformen fortsætter kvartal for kvartal med at sætte nye rekorder, som illustreres i billedet ovenfor, og viser den stigende efterspørgsel. I tredje kvartal af 2019 har de nået en omsætning på knap $150 mio. udelukkende af Bitcoin salg. Derudover har Jack lanceret Square Crypto, som hyrer fuldtidsansatte til at arbejde og udvikle på Bitcoin protokollen, mens de uddeler legater til folk der allerede arbejder på den. Fx har de for nyligt givet et legat til et individ der går under titlen “ZmnSCPxj”. De ved intet om hvor han bor, hvad han laver til dagligt eller andet, blot at han gør et fantastisk stykke arbejde for Bitcoin protokollen, og det vil de gerne sørge for han kan fortsætte med ved at give ham et legat så han kan køre på fuldtid. Derudover har Jack på Twitter annonceret, at Twitter har nedsat et team af 5 open source udviklere, til at udvikle en åben og decentraliseret standard for sociale medier – og at målet er at Twitter skal blive en kunde på denne standard en dag. Dette er et stort move for Jack og Twitter, der bruger tid og ressourcer på at udvikle en platform der kan disrupte deres egen centraliserede forretningsmodel. Dette viser med tydelighed, at Jack tror på at decentralisering er fremtiden, og hans handlinger viser at han gerne vil være ledende i denne nye udvikling. Det er imponerende at Jack har fået overbevist sine bestyrelser om, at de skal give penge ud til folk der ikke arbejder for enten Twitter eller Square, men i stedet arbejder for et globalt fænomen som Bitcoin, og det viser noget om Jacks visionære tilgang til fremtiden.

Nike patenterer blockchain-baserede sneakers
Det amerikanske patent kontor har udstedt et patent til Nike for deres blockchain kompatible sneakers, navngivet “CryptoKicks”. Patentet viser et system hvori blockchain teknologien skal bruges til at sætte et kryptografisk sikret digitalt aktiv på et fysisk produkt (altså deres sneakers). Så når en kunde køber en sko, så vil de få en digital illustration der er blevet genereret, som er tilknyttet kunden. Hvis man så videresælger sin fysiske sko, kan man også videresælge det digitale aktiv der er tilknyttet, og på den måde sikre at skoen er ægte. Dette kan også medføre andre forretningsområder som Nike kunne udforske indenfor digitale aktiver. Dog er der ingen officiel udmelding fra Nike, og på nuværende tidspunkt har de blot taget et patent – men det viser at de udforsker brugen af blockchain og digitale aktiver til fremtidige forretningsmodeller.

Bank of China udsteder blockchain-baserede obligationer
Bank of China, der er en af de 4 største kommercielle banker i Kina, har udstedt en 20 milliarder yuan (svarende til $2,8 mia.) blockchain-baseret obligation for små og mellemstore virksomheder med deres egne blockchain platforme. Banken annoncerede at de gennemførte prisfastsættelse samt udstedelse af obligationerne i sidste uge, og der er tale om de første blockchain-baserede obligationer i Kina. Udstedelsen af obligationerne er en del af landets bestræbelser på at støtte iværksættere samt små- og mellemstore virksomheder med mere effektiv adgang til kapital, hvilket er en af de primære use cases for blockchain teknologi i landet i øjeblikket.

Bakkt går live med Bitcoin optioner samt kontant-leverede Bitcoin futures
Som lovet gik Bakkt live med kontant-leverede futures i sidste uge, så de har nu 2 futures produkter der kan handles. Derudover er de også gået live med Bitcoin månedlige optioner, dog har disse ingen eksponering mod spot markedet (altså det at holde Bitcoin selv, og ikke at handle et afledt produkt). De kontant-leverede futures tilbydes i første omgang gennem ICE Futures Singapore, og skal således servicere et behov i de asiatiske markeder. Dog kan alle ICE (Intercontinental Exchange, der bl.a. ejer New York Stock Exchange) kunder handle kontrakten – det er altså ikke kun i Asien.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du kontakte os her.