• Venezuelas centralbank vil holde Bitcoin og Ether: Venezuela diskuterer muligheden for at have landets centralbank til at have Bitcoin og Ether som en del af deres reserver. Dette rapporterede Bloomberg torsdag i sidste uge. Venezuela, der har massive problemer, er blevet sanktioneret af USA gentagne gange. USA vil ikke handle med dem og vil ikke lade dem bruge dollaren, og de har yderligere truet med at stoppe med at handle med lande der vil handle med dem. Venezuela har for nyligt solgt olie til Kina der har sikret dem $700 millioner, som de sikrede sig er blevet betalt i den kinesiske Yuan, og leder således efter nye måder begå sig på. At undersøge digitale aktiver som et sted at opbevare en del af deres værdier giver således rigtig god mening, da disse offentlige blockchains tilbyder egenskaber der er attraktive for landet. Det faktum at Bitcoin ikke kan beslaglægges er ekstremt attraktivt for Venezuela, og ligeledes at den ikke kan censureres (der kan altså ikke lave sanktioner mod Venezuela i fx. Bitcoin). Efter at have haft hyperinflation i landet, så er Bitcoins unikke deflationære design interessant for dem, da borgerne i landet ikke har tillid til regeringen og centralbankens pengepolitik. Således er Bitcoin et godt bud på at genvinde noget tillid fra deres borgere. Endnu vigtigere har Venezuela noget af det billigste strøm i verdenen, hvorfor de har gode muligheder for at lave store mining farms hvor de kan mine Bitcoin og Ether. Selvom der ikke er noget officielt omkring dette vil det undre os hvis de ikke har draget nyttet af deres billige strøm, og lavet statsstøttede mining faciliteter til at erhverve sig Bitcoin og Ether. Venezuela er ikke det eneste land der tænker i disse baner. Der er rygter om at Nord Korea, Iran, Kina og Rusland også deltager i at mine Bitcoin, men dette er heller ikke bekræftet endnu. Der vil sandsynligvis gå flere år fra at lande begynder at erhverve sig Bitcoin og deltage i infrastrukturen (ved fx at mine) til de officielt melder noget ud. Har man som land besluttet sig for at forfølge denne vej blot en smule, så er deres incitament til at holde det skjult så længe som muligt ekstremt store, da der således er mindre konkurrence. 
  • Bakkt åbner for futures trading: Bakkt, der er bygget er New York Stock Exchange’s (NYSE) moderselskab Intercontinental Exchange (ICE), åbnede for trading mandag den 23. september. Mens denne begivenhed har været ekstremt omtalt de seneste par år, så har åbningsvolumen været skuffende, hvor der på dagen kun blev handlet 2 daglige futures kontrakter 71 månedlige. Det er i vores optik endnu for tidligt at sige om Bakkt er en fiasko. Hvis målgruppen er store institutioner så skal de sandsynligvis have noget tid til at se platformen an, før de bliver enige om at benytte sig af den. Tiltag som Bakkt vil alt andet lige hjælpe adoptionen af Bitcoin, da det er investeringsprodukter som folk kender fra den traditionelle finansielle verden, som de nu kan benytte sig af til at blive eksponeret mod Bitcoin.
  • Kongressen i USA vil have FinCEN til at studere brugen af blockchain: Kongressen i USA er kommet med et lovforslag der skal få Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) til at studere hvordan blockchain teknologien kunne bruges til retshåndhævelse. Lovforslaget, der har fået navnet “Advancing Innovation to Assist Law Enforcement Act” går nu over til senatet for at overveje det yderligere. Går det igennem skal FinCEN’s ledelse altså se på hvordan blockchain og andre teknologier kan forbedre bureauets drift.
  • 1Confirmation rejser $45 millioner til ny investeringsfond: 1Confirmation, der er virksomheden startet af Nick Tomaino, en forhenværende Coinbase ansat, og som lavede en af de første krypto-investeringsfonde i verden, har netop rejst $45 mio. til en ny fond. Investorer tæller blandt andre Peter Thiel, Marc Andreessen og Mark Cuban.