Verdens største Business Intelligence virksomhed investerer $250 mio. i Bitcoin
Det blev i tirsdags annonceret at MicroStrategy, der er det største børsnoterede business intelligence selskab i verden, har taget $250 millioner af deres frie likvide midler fra deres balance og købt 21.454 Bitcoins. Dette er en kæmpe nyhed, da vi har at gøre med et børsnoteret selskab, der skal stå til regnskab for deres aktionærer og som intet har med krypto eller blockchain at gøre i deres drift. Alligevel vurderer de, at virksomheden er bedre stillet med at gøre Bitcoin til deres primære reserve aktiv fremfor fx at have US Dollars eller andre aktiver stående. Deres aktie steg ved børsåbningen i tirsdags øjeblikkeligt fra $123 til $142 og står i skrivende stund i $146,6. Altså har markedet reageret meget positivt på denne nyhed. Michael Saylor, der er CEO for MicroStrategy, har udtrykt hans overbevisning over tankeprocessen i en pressemeddelelse. Vi mener han i denne meddelelse har ramt hovedet på sømmet og vil derfor oversætte en god mængde af det:

“Vores investeringsstrategi i Bitcoin er en del af vores nye kapital allokeringsstrategi, hvis formål er at maksimere den langsigtede værdi for vores aktionærer. Denne investering reflekterer vores overbevisning om at Bitcoin, som verdens mest adopterede kryptovaluta, er en pålidelig “store of value” og et attraktiv investeringsaktiv med mere langsigtede muligheder for værditilvækst end at holde kontanter. Siden dens fødsel for over et årti siden, så har Bitcoin kommet frem som en signifikant tilføjelse til det globale finansielle system, med karaktertræk der er nyttige for både individer og institutioner. MicroStrategy har anerkendt Bitcoin som et legitimt investeringsaktiv der kan være bedre end kontanter og derfor har vi valgt at gøre Bitcoin til den primære allokering af vores egenkapital. 

MicroStrategy har brugt måneder på at overveje hvad der skal ske med vores kapital allokeringsstrategi. Vores beslutning om at investere i Bitcoin på dette tidspunkt er drevet til dels af sammenslutningen af makro faktorer der har indflydelse på det økonomiske landskab, som vi tror på vil skabe langsigtede risiko for vores ‘corporate treasury program’ – risiko som skal adresseres proaktivt. Disse makrofaktorer inkluderer, blandt andre ting, den økonomiske og offentlige sundhedskrise startet af COVID-19, de hidtil usete finansielle stimulus tiltag inkluderende quantitative easing (printning af penge) der er blevet lavet rundt omkring i verden, samt den globale, politiske og økonomiske usikkerhed. Vi tror på at, sammen, så vil disse faktorer have en signifikant forringende effekt på den langsigtede værdi af FIAT valutaer og mange andre konventionelle aktiv typer, inkluderende mange af de aktiver som man traditionelt set holder i lignende ‘corporate treasury’ allokeringer.

Vi finder den globale acceptering, brand anerkendelse, livskraften i økosystemet, netværks dominansen, den tekniske robusthed og nytteværdi samt værdisættet i fællesskabet hos Bitcoin til at være overbevisende beviser for dets overlegenhed som en aktiv klasse, for dem der søger en langsigtet “store of value”. Bitcoin er digitalt guld – hårdere, stærkere, hurtigere og smartere end nogen penge der nogensinde har været før. Vi forventer dens værdi vil forøges med udviklingerne i teknologien, den udvidende adoption, samt netværkseffekterne der har forsynet stigningen af så mange kategoridræbere i den moderne æra.”

Det her er en begyndende trend som vi har ventet på ville ske længe, og et kæmpe skridt for adoptionen af Bitcoin. MicroStrategy har som nævnt intet at gøre med Bitcoin eller krypto, de prøver ikke at få kapital ved at tilføje “blockchain” eller andre hypede ord til deres navn. Det er simpelthen en koldt kalkuleret beslutning, baseret på grundig analyse, og deres konklusion var, at dette er den bedste måde at beskytte deres aktionærer mod det vi ser globalt set lige nu. 

De bliver ikke den sidste virksomhed til at gøre dette. Det vil ske løbende at virksomheder vil starte småt, men med tiden vil allokere mere og mere til denne aktiv klasse. Det er den naturlige udvikling i adoptionen af ethvert finansielt aktiv. Først så vi individer gøre det, nu vil vi se virksomheder gøre det, og slutteligt vil central banker også gøre det. Det har primært været individer der har drevet Bitcoin til dets nuværende størrelse på $200 mia. så det bliver spændende at følge hvor værdifuld den bliver nu virksomheder også begynder at stige ombord.  Det der sker makro lige nu, har helt bestemt accelereret denne adoption. Folk søger efter måder at beskytte deres formuer på mod politisk usikkerhed og stigende inflation – og Bitcoin er et åbenlyst aktiv at placere noget af sin formue i til dette formål. 

Hvis vi ser på de sidste par uger, så har Grayscale tilføjet 14.442 Bitcoins til deres GBTC fond, mens MicroStrategy har købt 21.454 (med forbehold for vi ikke kender det præcise tidspunkt de har købt på). I mellemtiden er der blevet produceret (minet) 12.594 Bitcoins. Altså overstiger efterspørgslen fra blot 2 virksomheder med længder det der bliver produceret.

Facebook danner ny gruppe til deres betalingstjenester
Facebook har offentliggjort en ny gruppe til at forfølge deres initiativer omkring betalinger og handel. Afdelingen hedder internt F2, og står for Facebook Financial. De har sat David Marcus, der er medstifter af deres digitale aktiv projekt, Libra, som leder af denne gruppe. Teamet vil arbejde med alle Facebooks betalingsprojekter, inkluderende Facebook Pay, som er virksomhedens globale betalings løsning, som de planlægger af inkorporere i alle deres apps. 

Marcus vil fortsætte med at drive Novi, altså den afdeling der bygger en digital wallet til at opbevare Libra valutaen på, og han vil også være involveret i WhatsApp’s betalingstjenester i lande som Indien og Brasilien. Dette er det seneste skridt fra Facebooks tiltag om at bringe deres individuelle produkter og apps tættere sammen. I de seneste par år har de rebranded Instagram og WhatsApp så folk ved at de også er ejet af Facebook, og idéen er at holde brugerne aktive i deres apps endnu længere, hvis man kan købe produkter på tværs af Instagram, Messenger, WhatsApp og Facebook uden at skulle forlade dem. Det vil medføre at deres markedsførings platform bliver mere værdifuld, da brugerne vil være på platformene endnu længere.

Binances USD stablecoin har fået grønt lys fra New Yorks finansielle vagthund
New York Department of Financial Services (NYDFS) har opdateret deres “greenlist” over digitale aktiver til nu også at inkluderes Binances stablecoin, BUSD. En stablecoin er en digital valuta, der repræsenterer en værdi af et FIAT aktiv i en 1:1 relation, altså i dette tilfælde USD, som BUSD vil følge. Dette betyder altså at finansielle institutioner i New York må opbevare og liste BUSD uden at skulle bede om tilladelse fra NYDFS først. De skal blot informeres. Handelsbørser har ventet på denne.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.