VISA vil forbinde deres betalingssystem og 61 millioner butikker med kryptovaluta
I en nylig pressemeddelse beretter VISA, at de vil implementere krypto i deres betalingssystemer, med hjælp fra eksisterende krypto handelsplatforme. VISA’s globale netværk af 61 millioner butikker vil altså indenfor den nærmere fremtid kunne tage imod mere end 25 forskellige kryptovalutaer, inklusive Bitcoin og Ethereum.  VISA fortsætter altså deres indgang ind i kryptoindustrien, og synes i højere grad at se, at krypto bliver mere og mere udbredt udenfor fintech scenen, med forbrugere og virksomheder der tager det til sig i stor grad. Fra maj 2019 til maj 2020 blev mere end $10 mia. brugt i krypto til online betalinger.

VISA nævner bl.a. at udviklingen af “FIAT-backed” digitale valutaer (altså stablecoins, der fx. repræsenterer dollarens værdi i en 1:1 relation) viser en lovende udvikling for en ny betalingsinnovation, der kombinerer fordelene ved digitale valutaer, med stabiliteten fra eksisterende, kendte valutaer som US dollar. VISA uddyber også, at stablecoins har fået opmærksomhed udover fintech-industrien, hvor det nu også “inkluderer finansielle institutioner og centralbanker.” 

VISA har allerede indgået samarbejde med en lang række kryptoselskaber, bl.a. via deres FastTrack program, der hjælper FinTech virksomheder med hurtigt at integrere med VISA’s globale betalingsnetværk. VISA har en klar vision om at blive det ledende betalingsnetværk for kryptovaluta wallets, og vil gøre det hurtigere og nemmere at bruge sine digitale penge i hele verden. Det er altså et spørgsmål om tid før du kan bruge kryptovaluta direkte i alle VISA’s betalingsautomater.

Dansk kryptoselskab hjælper til anholdelsen af 3 personer bag Twitter hack
Vi kunne i forrige uge berette om, at Twitter var blevet hacket. Vi kaldte bl.a. angrebet for uopfindsomt og uprofessionelt, specielt eftersom hackerne ville have betaling i Bitcoin, hvilket åbner op for muligheden for at pengene kan spores. Det er netop hvad der er sket. Chainalysis, der er en virksomhed med hovedsæde i København, hjælper bl.a. efterretningstjenester med bekæmpning af hvidvask og kriminalitet, hvor de som markedsleder på området, er eksperter i at spore transaktioner på bl.a. Bitcoin protokollen. Ved at spore hvor pengene gik hen, kunne de bl.a. finde frem til en wallet, som førhen adskillige gange var blevet brugt på Binance. Binance kunne tilbyde efterretningstjenesterne navnet på vedkommende bag disse konti, hvorefter den første gerningsmand, Mason Sheppard, var fundet.

Mason Sheppard brugte adskillige forskellige dækkenavne for at interagere med de andre medskyldige i dette hack, og har aldrig lagt noget op der kunne forbinde ham til hans virkelige identitet. Men ved at analysere transaktionerne på de Bitcoin adresser han brugte under sine dæknavne, så kunne man hurtigt forbinde ham til to handelsbørser (Coinbase og Binance), hvor han havde registreret sig med sit fulde navn. Hvis Sheppard havde lavet disse transaktioner i en traditionel, FIAT valuta, så kunne efterforskningen have været meget sværere, da det ikke er ligeså nemt at spore. Den klassiske holdning med at Bitcoin er “de kriminelles valuta” har aldrig været mindre sand, da man som kriminel ikke har forstået hvor gennemsigtig Bitcoins blockchain er, og hvor dygtige virksomheder som Chainalysis er til at spore én, hvis man vælger at bruge den.

Mason Sheppard er 19 år og er fra Storbritannien. Den anden tiltalte er Nima Fazeli, der er 22 år og er fra Orlando i Florida, mens den sidste tiltalte er en mindreårig. Advokat David L. Anderson udtaler på vegne af Northern District of California: “Der er en falsk overbevisning indenfor det kriminelle hacker fællesskab, at angreb som dette Twitter hack han blive udført anonymt og uden konsekvenser.

Ledger har fået hacket oplysninger på deres kunder
Virksomheden Ledger, der bl.a. står bag de populære hardware wallets Ledger Nano S, kunne i sidste uge berette at de har fået stjålet fortrolige oplysninger om deres kunder fra deres e-commerce og marketing databaser. Det er primært e-mail adresser på Ledgers kunder der er blevet lækket, men det udgør også i nogle tilfælde kontakt- og ordredetaljer såsom fornavn, efternavn, leveringsadresse og telefonnummer. Ledger rapporterer, at alle betalingsoplysninger og krypto aktiver er sikre. Ledger skriver yderligere at de ca. 9.500 berørte personer vil få en direkte e-mail med flere detaljer.

VGP opfordrer alle der har været kunder hos Ledger til at være opmærksomme i det næste stykke tid, selvom de ikke har adgang til jeres kryptoaktiver, så kan de forsøge at lave diverse phishing attempts, altså sende e-mails, breve eller lignende hvor de prøver at lokke folk i en fælde. Lad være med nogensinde at give dine koder ud, og specielt de 24 ords ‘recovery phrase’ (private seed/key) til nogen som helst. 

Bitcoins prisstigninger medfører rekordhøj aktivitet på Bitcoin futures
Som følge af prisstigningerne hos Bitcoin, hvor den på få uger er steget fra ca. $9.000 til $12.000 (handles i skrivende stund i $11.200), så er interessen for handel med Bitcoin futures også højere end nogensinde før. Bakkt har rapporteret om deres største daglige volumen for deres fysisk-leverede Bitcoin futures kontrakter, hvor de handlede for næsten $114 millioner i mandags, hvilket illustreres i nedenstående graf.

Ligeledes kan CME Group berette om rekorder på open interest (antallet af udestående kontrakter), som ramte en værdi af $724 millioner midt i Bitcoins prisstigninger. Givet, at man forventer at volatiliteten (prisudsving i begge retninger) er tilbage i markedet, hvilket tydeligt ses at være tilfældet i den forgangne uge, giver det også mening at antallet af udestående futures kontrakter rammer dets højeste punkt nogensinde, hos CME.

Det forhenværende højeste punkt var $532 millioner tilbage i maj. Den daglige volumen steg også til $1,33 milliarder sidste mandag. 

Japan har en digital yen på toppen af agendaen
Takeshi Kimura, der er en højstående ansat hos den kinesiske centralbank, Bank of Japan (BoJ), har udtalt at en digital yen er et hoved fokusområde for centralbanken. BoJ har eksperimenteret med en CBDC (Central Bank Digital Currency) i et stykke tid, men har endnu ikke givet nogle officielle planer om at lancere en. Regeringen har udtalt, at lanceringen af en digital yen er en del af dettes års lovgivningsmæssige agenda.

Kina vurderes at være globalt førende i udviklingen af at lave en CBDC, og det er bl.a. dette kapløb der kan få Japan til at skynde sig yderligere, da et forslag fra det demokratiske parti i Japan nævner Kinas position i førersædet som en trussel mod national sikkerhed.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.