Digital valuta fra USA

Den amerikanske centralbank har udtalt, at de “undersøger mulighederne” omkring det at lave en centralbank digital valuta – dette kaldes også for CBDC.

USA er dog ikke de eneste, der har fået denne ide. Kineserne og EU taler også om det. Når fordelene er så store, og ulemperne er så små, så er spørgsmålet: Hvorfor ikke gøre det?

Her er fordelene ved at introducere en centralbank digital valuta:

  • Mindre transaktionsomkostninger
  • Forøgelse af brugeroplevelsen
  • Hurtigere transaktioner

Det er selvfølgelig klart, at man ikke har udtalt sig om disse valutaer før nu, fordi det ville jo være det samme som at sige “Bitcoin er fint nok”. Politikerne i mange lande har været modstandere af Bitcoin i et stykke tid.

Efter Facebook kom på banen med Libra, blev verdens regeringer nødt til at tage stilling til digitalevalutaer. Facebook kunne jo lancere en kryptovaluta, som kunne anvendes af over 3 milliarder brugere med det samme. Det var ikke noget, man kunne ignorere.

Hvis man anvender en kryptovaluta eller digital valuta udstedt af en centralbank, skal man selvfølgelig stole på den gruppe mennesker, der står bag. Bruger du derimod Bitcoin, så forholder det sig anderledes. Her skal du ikke stole på nogen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *