Danskejede Bitcoin Suisse værdiansat til mere end 2 milliarder
Det schweiziske krypto-selskab, Bitcoin Suisse, som er stiftet af danskeren Niklas Nikolajsen har netop afsluttet en kapitalforhøjelse på 311 mio. kr. hvilket værdiansætter selskabet til 2,1 mia. kr. Det er selskabets første kapitalforhøjelse, og de har således udvidet deres aktionærer til at inkludere adskillige nye private investorer og strategiske forretningspartnere. Bitcoins Suisse’s overskud de to forgangne år lyder på 347 mio. kr. og som følge af stærke resultater i første halvår af 2020 har de nu også udvidet bestyrelsen til at inkludere Giles Keating (tidligere Global Chief Economist hos Investment Banking og Private Banking hos Credit Suisse) og Roger Studer (tidligere leder af Investment Banking hos Vontobel). 

Niklas Nikolajsen der i dag er bestyrelsesformand hos Bitcoin Suisse udtaler i en pressemeddelse: “Den kapitalrejsning vi har afsluttet, er en milepæl i Bitcoin Suisses historie. Styrken i vores forretningsmodel, erfaringen, og attraktiviteten i vores strategi er nu blevet valideret af markedet og af investorerne. Vi sætter stor pris på den tillid der er placeret hos os af vores nye – og nuværende investorer, hvoraf størstedelen er længerevarende partnere og kunder hos Bitcoin Suisse.” 

Bitcoin Suisse er på nuværende tidspunkt en lovreguleret mægler i Schweiz og de ønsker at få en banklicens i Schweiz og Liechtenstein. De har foreløbigt opnået bankgarantier på 300 mio. kr., som sikrer kunderne mod en konkurs. Niklas oplyser, at de ønsker at være markedsleder inden for krypto-finansielle tjenester i Schweiz og andre lande: “Syv år efter etableringen af vores virksomhed er vi godt på vej til at blive den første europæiske ‘Unicorn’ i branchen for digitale aktiver”

Et Unicorn selskab er et begreb der bruges om selskaber der opnår en markedsværdi på 1 mia. U.S. dollars. Med deres nuværende værdiansætning på 2,1 mia. kr. er de således nået godt en tredjedel af vejen for at nå en markedsværdi på $1 mia. som er svarende til 6,65 mia. kr. ved de nuværende kurser. 

Banker i USA må nu opbevare kryptovalutaer for deres kunder
Efter et åbent brev der blev frigivet i sidste uge, står det nu klart, at amerikanske banker må opbevare digitale aktiver for deres kunder. Dette er en kæmpe nyhed for kryptoindustrien, da en af de største barrierer for de traditionelle banker ift. at interagere med Bitcoin og andre kryptovalutaer har været de uklare retningslinjer fra OCC (Office of the Comptroller of the Currency’s). OCC overvåger alle banker i USA, udsteder banklicenser og holder øje med deres daglige aktiviteter. Dan Romero, der er ansat hos Coinbase opsummerede dette problem på Twitter hvor han skriver: 

“Jeg har brugt de sidste 5 år hos Coinbase på at snakke med OCC-regulerede banker omkring at tilbyde bank services til krypto selskaber. Deres undskyldning har altid været “vi må ikke for OCC”. Nu har OCC endelig sagt det er OK at arbejde med krypto.”

Formanden for OCC, Brian P. Brooks udtaler: “Fra sikkerheds bokse til virtuelle boksrum, så skal vi sikre at banker kan imødekomme de finansielle servicebehov som kunderne har i dag. Denne holdning klargør, at banker kan fortsætte med at tilfredsstille deres kunders behov for at opbevare deres mest værdifulde aktiver, hvilket for mere end ti millioner amerikanere i dag inkluderer kryptovalutaer.”

I brevet bliver det yderligere pointeret, at det at opbevare digitale aktiver adskiller sig markant fra at opbevare traditionelle aktiver, men OCC noterer sig, at de er nødt til at følge med de teknologiske udviklinger der finder sted. Denne store nyhed vil sandsynligvis medføre at flere ting vil ske i den nærmeste fremtid. Enten vil de større banker begynde at udvikle deres egne produkter til at opbevare kundernes digitale aktiver og derudover vil vi sandsynligvis se en markant øget interesse og opkøb fra de større banker, rettet mod de krypto selskaber der allerede har bygget disse produkter. Vi vil sandsynligvis også se eksklusive partnerskaber mellem flere større banker og virksomheder som Coinbase og Gemini, som har udviklet nogle af de bedste services inden for opbevaring af digitale aktiver. 

Denne milepæl er en man vil se tilbage på om flere år, som en af de større i mainstream adoption af Bitcoin og digitale aktiver.

Bitcoin er nu kategoriseret som penge under Washington lov
En føderal domstol i Washington D.C. kategoriserede i sidste uge Bitcoin som værende en form for penge. Højesteret-advokat Beryl A. Howell skrev følgende på vegne af staten: “Penge betyder typisk en ‘medium of exchange’, et betalingsmiddel og et ‘store of value’. Bitcoin er alle disse ting.” 

Definition falder som led i en sag om hvidvaskning, hvor den tiltalte har brugt Bitcoin på internettet som betalingsmiddel. Generelt er der forskellige definitioner af penge i de forskellige stater i USA, men at den øverste domstol i Washington nu definerer Bitcoin som værende ‘penge’ på lige fod med de traditionelle valutaer, er endnu en brik i puslespillet om for Bitcoin at blive anset som værende ‘rigtige’ penge.

Retssagen er USA mod Larry Dean Harmon, og kan læses her.

Robinhood dropper planerne om at udvide til Storbritannien
Robinhood har udskudt lanceringen af deres populære trading app i Storbritannien på ubestemt tid. Fintech virksomheden har fortalt de personer der har skrevet sig op til deres  venteliste, at de har sat bremserne i for deres globale ekspansion for at fokusere primært på deres hjemmemarked.

“Der er en masse der har ændret sig i verden over de sidste måneder, og vi har lavet den svære beslutning af udskyde vores lancering i Storbritannien på ubestemt tid.” udtaler en talsperson fra Robinhood. De nævner også, at de ser frem til at de en dag kan bringe deres produkter til Storbritannien.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.