Grayscale køber 50% af alt Ethereum minet i 2020
Grayscale Investments, der tilbyder krypto-eksponering via deres fonde til institutionelle investorer og som vi før har skrevet om har oplevet stigende interesse, også i deres Ethereum Fond (ETHE), står for massive opkøb af Ethereum. Fonden havde 5,23 mio. aktier udstedt pr. 31. december 2019, og pr. 24. april var dette tal nu 13,255 mio. aktier. Aktierne koster 0,09427052 ETH per aktie og hvis man ganger dette beløb med differencen på antal udstedte aktier (ca. 8 mio) så får man, at de har købt 756.530 ETH siden årsskiftet. Der er blevet minet (produceret) 1,563 mio. Ether i samme periode, hvilket indikerer, at Grayscale alene har stået for købet af ca. 50% af alt Ether der er minet i 2020. Til denne beregning skal det siges, at Grayscale trækker deres gebyrer fra aktieprisen, hvorfor det faktiske købspres er over 50% – det er dog ikke muligt at regne ud helt nøjagtigt. Grayscale har bekræftet, at interessen og kapitalen investeret i deres Ethereum fond er på sit højeste punkt nogensinde, hvor de i det første kvartal i 2020 har fået investeret $110 mio. Dette tal overstiger hvad de har fået investeret sammenlagt over de seneste 2 år ($95,8 mio.). Det estimeres at Grayscale nu holder 1,1% af al ETH i cirkulation.

Grayscale har 10 forskellige investeringsprodukter fokuseret på institutionelle investorer, og pr. 24. april 2020 har de $2,7 mia. under forvaltning. Ethereum fonden står for $234,7 millioner af disse, mens $2,3 mia. er i Bitcoin fonden.

Med denne stigende interesse for investering i Ether forventes de 50% også at stige – altså at Grayscale alene kommer til at så for over halvdelen af købspresset på nyligt minet (produceret) Ether. Dette er et godt eksempel på hvordan institutionel interesse, som vi har rapporteret om er stigende, kan skabe et købspres på kryptomarkederne, der vil hjælpe til kursstigninger.

Checkout.com tilslutter sig Libra Association
Checkout.com annoncerede i tirsdags at de tilslutter sig Libra foreningen, som vil udvikle en række stablecoins, altså kryptoaktiver der har en 1:1 værdi svarende til fx USD, EUR, JPY osv. Checkout.com’s fokusområde er på betalinger på tværs af landegrænser – altså et af Libra Associations hovedfokusområder, hvorfor dette partnerskab giver god mening. Libra håber på at kunne reducere omkostninger forbundet med betalinger på tværs af landegrænser (et hyppigt argument for kryptovalutaer, da disse ikke skelner mellem landegrænser), hvilket også har Checkout.com’s interesse, hvorfor de har undersøgt hvordan blockchain teknologien kunne bruges til at optimere hvordan transaktioner håndteres globalt set. Checkout’s CEO, Guillaume Pousaz udtaler: “Alt vi gør er med henblik på at optimere vores grossisters forretninger, ved at optimere deres betalingsfunktioner og gøre dem driftsmæssigt mere efficiente. Dette tillader dem at nå flere kunder i flere geografiske områder, hvilket giver dem den højest mulige værdi for deres transaktioner”.

Derudover pointerer Pousaz også, at de ønsker at bidrage til at øge financial inclusion (gøre den finansielle verden tilgængelig for folk uden bankservices og lignende), hvilket også er et af Libra Associations mål med projektet.

Nyheden kommer efter at den globale nonprofit Heifer Internatonal også har tilsluttet sig Libra Assocation. Libra har siden deres frigivelse af deres whitepaper sidste år oplevet stor modvind fra diverse myndigheder, hvilket også har fået flere af de stiftende virksomheder til at trække sig fra projektet, herunder Vodafone, VISA, MasterCard, eBay og Stripe.

Telegram udsætter lanceringsdato og tilbyder investorer 72% retur
Telegram havde et salg på $1,7 mia. i 2018 på deres TON blockchain og hvor investorer ville modtage gram, der ville være den kryptovaluta forbundet til TON blockchainen. Dette har sidenhen ført til et sagsanlæg fra SEC i USA, som mener at Telegram har kørt et uregistreret værdipapirs salg. Telegram har tabt den første kamp med SEC, hvor en amerikansk dommer har sagt at Telegram ikke kan lancere deres blockchain eller dertilhørende gram tokens indtil sagen var færdigbehandlet. Telegrams lanceringsdato er udsat til april 2021, og de har sendt et brev ud til deres investorer hvor de oplyser om, at de kan få 72% af det investerede beløb tilbage. De kan dog også vælge at beholde deres investering og modtage 110% af deres oprindelige investering pr. 30. april 2021 – altså 53% højere end det beløb de ellers ville kunne få.

Telegram er ejet 100% af dets stifter og CEO Pavel Durov, og de er netop vokset til at have 400 millioner månedlige brugere.

World Economic Forum udgiver køreplan for implementeringen af blockchain i den virkelige verden
World Economic Forum pitcher blockchain teknologien til at kunne redde og optimere globale værdikæder. De mener, at deres blockchain deployment toolkit er en komplet guide til hvordan man kan bygge mere fleksible blockchain løsninger. Denne 244-siders rapport der blev frigivet i tirsdags indeholder bl.a. en checkliste, spørgsmål, uddybende forklaringer og risiko vurderinger ift. skatteområdet og data privatlivshåndtering, hvordan et konsortium kan udformes, økosystem og håndteringen af dette, offentlige vs. private blockchains, cybersikkerhed osv.

Forfatteren af rapporten skriver bl.a. følgende: “Casen for blockchain teknologien er stærkere i takt med at COVID-19 pandemien understreger behovet for mere fleksible værdikæder, troværdig data håndtering og en økonomisk fremgang tilladt i form af handels digitalisering.”

Globale værdikæder (supply chains) er et område der længe har været omdiskuteret som en oplagt case for blockchain anvendelse. Netop derfor har Mærsk også lavet Tradelens, hvis formål er at optimere værdikæderne forbundet med container logistik, ved brug af blockchain teknologien. Vi mangler endnu at se en velfungerende løsning der er rullet ud i praksis, og som har fungeret i en længere periode.

Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående nyheder, eller ønsker du at høre nærmere om VGP CAPITAL, kan du blive ringet op her.

Hvis du ønsker at få disse nyheder tilsendt hver uge, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.